nieuws

Accell ziet resultaat in Nederland sterk verbeteren

algemeen

Accell ziet resultaat in Nederland sterk verbeteren

Accell Group NV heeft in het eerste halfjaar van 2014 de resultaten in Nederland sterk zien verbeteren De omzet groeide (autonoom) met 12% tot 140 miljoen euro. E-bikes waren weer een topper bij Sparta, Batavus, Koga en de andere Accell merken.

Ook buiten Nederland kende Accell een goed eerste halfjaar; op Noord Amerika na waar een lange winter evenals reorganisaties en het stoppen met leveringen aan supermarktketens leidde tot een omzetdaling van 14%.

Omzet en winst

Tijdens de eerste zes maanden van 2014 steeg de totale omzet van Accell met 4% naar € 506,2 miljoen (1e helft 2013: € 503,8 miljoen). Het bedrijfsresultaat steeg met 7% naar € 38,2 miljoen (1e helft 2013: € 35,6 miljoen) en de nettowinst met 13% tot 27,5 miljoen.

Beperkte omzetstijging

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group zei ov er de behaalde resultaten: “We hebben qua omzet en verkopen een goed eerste halfjaar achter de rug mede door gunstige weersomstandigheden in West-Europa, waar meer dan de helft van onze omzet wordt gerealiseerd. Vooral de vraag naar elektrische fietsen en duurdere sportfietsen ontwikkelde zich positief. Onze winstgevendheid is verbeterd als gevolg van een betere productmix en kostenreducties als gevolg van de eerder aangekondigde reorganisaties in Nederland en Noord-Amerika. Deels door het wegvallen van de Hercules-omzet (het Duitse merk dat Accell heeft verkocht aan de ZEG, red) is de totale omzetstijging in de eerste helft van 2014 beperkt, maar komt deze autonoom uit op 4%.”

14% meer e-bikes

Zoals gezegd; e-bikes bleken ook tijdens de eerste zes maanden van 2014 weer een toppen bij Accell. Vooral in Nederland en Duitsland. De verkopen stegen met maar liefst 14%. Elektrische fietsen maken ruim een derde deel van de totale fietsomzet uit binnen Accell en tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers meldde bestuursvoorzitter Takens dat het bedrijf er nu ruim meer dan 150,000 per jaar verkoopt. Accell kijkt dan ook terug op een succesvolle introductie van s-pedelecs en zogenaamde Performance e-bikes; oftewel de e-MTB.

Vooruitzichten

Ook voor het 2e halfjaar verwacht de holdingmaatschappij die met eigen vestigingen in 18 landen opereert waar 2.800 mensen werken, goede resultaten. Vooral omdat er minder kortingen gegeven hoeven te worden op overtollige voorraden fietsen en omdat de e-bike trend aanhoudt en zich verder uitbreidt naar andere landen.

Reageer op dit artikel