nieuws

Willem Veenstra back in business met Devron Bikes

algemeen

Willem Veenstra back in business met Devron Bikes
Voormalig Biretco directeur Willem Veenstra is terug in de fietsensector. Hij is managing director van Devron BV.

Voormalig Biretco-directeur Willem Veenstra is terug in de fietsensector. Hij is managing director van Devron, het nieuwe MTB-merk dat op de afgelopen FietsVAK werd gepresenteerd. Eerder werd bekend dat Joep Stumpe (in het verleden ook werkzaam bij Biretco, evenals bij DBG en andere bedrijven) bij Devron in dienst is getreden als sales manager.

Devron beschikt nog over een beperkt assortiment van drie modellen in een tiental uitvoeringen, maar dat moet snel uitgebreid worden met onder andere e-bikes omdat men ambitieuze doelstellingen heeft. Daar heeft het bedrijf ook de ondersteuning van het moederbedrijf voor.

Roemeense moeder

Die ‘moeder’ is Eurosport DHS SA, een in Roemenië gevestigde fietsenfabriek die beschikt over een productiecapaciteit van maar liefst 1 miljoen fietsen. Partner van DHS is het Duitse Prophete Gmbh. Dit bedrijf sloot in 2011 haar fietsenproductie in Duitsland om ze vervolgens in Roemenië te laten maken. Prophete levert aan supermarkten en bouwmarkten en via dochter Cycle Union GmbH ook aan onder andere Nederlandse dealers onder de merken Kreidler, Rabeneick, vsf Fahrradmanufaktur,  Epple en GT. Cycle Union startte in 2009 op de Nederlandse markt met de overname van grossier Odice.

Reageer op dit artikel