nieuws

Merida breidt productie uit in Taiwan

algemeen

Merida breidt productie uit in Taiwan

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar e-bikes en andere modellen in het hoge segment, is het beursgenoteerde Merida in Taiwan gestart met de uitbreiding van haar fabriek in Taiwan.

De vergroting van de fabriek in Taiwan omvat de bouw van een nieuwe hal voor de productie van high-end aluminium frames. Bovendien zal hier ook ruimte gereserveerd worden voor een geheel nieuwe assemblagelijn.

Merida zal deze uitbreiding van haar capaciteit hoofdzakelijk gebruiken voor de productie van e-bikes gespecificeerd met het onlangs door Shimano gelanceerde e-bikesysteem STEPS. Ook de montage van e-bikesystemen van andere toeleveranciers zal hier plaats gaan vinden.

Tijdens de China Cycle Show, welke afgelopen week plaatsvond in de Chinese havenstad Shanghai, heeft Merida officieel een nieuwe Chinese fabriek geopend. Deze productielocatie heeft een jaarlijkse capaciteit van 2 miljoen fietsen waardoor Merida een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld wordt.

Reageer op dit artikel