nieuws

Accell start 2014 met hogere omzet en winst

algemeen

Accell start 2014 met hogere omzet en winst
Stand van Accell Groep tijdens de midden april gehouden China Cycle Show in Shanghai. De dochterondernemingen van de holding hebben hun voorraden duidelijk zien afnemen tijdens de eerste maanden van 2014.

In een trading update maakt Accell Group vandaag bekend dat de omzet en resultaat zijn gestegen in de eerste maanden van 2014 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. “Het goede weer in Europa en aansprekende fietscollecties van onze merken hebben er voor gezorgd dat de omzet is gestegen. Het operationeel resultaat is in de eerste maanden toegenomen”, meldt Accell.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group zegt: “Het jaar 2014 is goed van start gegaan. De omzetten in de meeste markten hebben een positieve ontwikkeling laten zien. Elektrische fietsen staan volop in de belangstelling. Ook in de landen waar de markt voor elektrische fietsen nog in de kinderschoenen staat, waaronder de Verenigde Staten, wint deze fiets aan populariteit. Daarnaast zijn onze sportieve fietsen gewild. We handhaven derhalve onze verwachting voor 2014 van een verdere stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.”

Integratie productie Sparta en Batavus

De in 2013 aangekondigde samenvoeging van de productie van Batavus en Sparta in Heerenveen verloopt volgens plan. De commerciële en operationele activiteiten van de twee genoemde bedrijven tezamen met die van Koga en Juncker Bike Parts zijn samengevoegd in een nieuw bedrijf: Accell Nederland BV dat per 1 Januari 2014 van start is gegaan.

Geautomatiseerd magazijnsysteem

Over Accell Nederland zegt de Heerenveense holding in de trading update: “Om de organisatie in Nederland in staat te stellen op een zeer efficiënte manier de huidige en verwachte toekomstige verkoopgroei van onderdelen en accessoires te kunnen realiseren, heeft Accell Group besloten te investeren in een geautomatiseerd magazijnsysteem (AutoStore) voor de levering van onderdelen van Juncker, Batavus, Sparta en Koga. Dit nieuwe systeem zal vanaf januari 2015 operationeel zijn vanuit onze vestiging in Apeldoorn.”

Verkoop Hercules afgerond

Verder meldt de trading update: “De begin 2014 aangekondigde verkoop van de Duitse dochteronderneming Hercules aan Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft eG (ZEG) is inmiddels afgerond. Accell Group verbetert hiermee de onderscheidende marktpositionering van haar merkenportfolio in Duitsland. Met de verkoop van Hercules is een bedrag gemoeid van ongeveer € 20 miljoen en heeft geresulteerd in een boekwinst van circa € 3 miljoen voor Accell Group.

Financiële positie

“In vergelijking met vorig jaar hebben de dochterondernemingen van Accell Group het werkkapitaal substantieel gereduceerd, voornamelijk door een sterke verlaging van de voorraden. De verkoop van Hercules heeft tot een verlaging van de leningen geleid,” besluit Accell’s trading update.

Reageer op dit artikel