nieuws

Accell Group krijgt notering in Midkap-index

algemeen

Accell Group krijgt notering in Midkap-index
René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "We zien de opname in de Midkap-index als een ondersteuning voor onze groeistrategie. De Midkap-notering zal ons profiel naar beleggers verder vergroten."

Accell Group N.V. heeft bekendgemaakt dat het aandeel Accell Group N.V. wordt opgenomen in de Midkap-index (AMX) van Euronext Amsterdam per 24 maart 2014. De AMX-index is samengesteld uit de 25 middelgrote beursgenoteerde bedrijven op Euronext Amsterdam. Het is voor het eerst dat Accell Group toetreedt tot de AMX-index sinds de beursgang van de onderneming in 1998.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “We zien de opname in de Midkap-index als een ondersteuning voor onze groeistrategie. De Midkap-notering zal ons profiel naar beleggers verder vergroten. We verwachten een positief effect op de liquiditeit van het aandeel Accell Group, mede omdat het aandeel nu ook in het vizier komt van institutionele beleggers die alleen handelen in fondsen die in de AEX en/of AMX zijn opgenomen.” De samenstelling van de Midkap-index wordt jaarlijks in maart door Euronext Amsterdam herzien op basis van de vrij verhandelbare marktkapitalisatie van de beursgenoteerde ondernemingen. Per eind februari 2014 bedroeg de totale marktkapitalisatie van Accell Group circa € 350 miljoen. Het aandeel Accell Group is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt vanaf 2008 deel uit van de Amsterdam Small Cap Index (AScX). De omzet van Accell Group is, op basis van autonome groei en acquisities, gestegen van € 149 miljoen in 1998 naar € 849 miljoen in 2013.

Reageer op dit artikel