nieuws

Winnaars Fiets Innovatie Award 2014 bekend

algemeen

Winnaars Fiets Innovatie Award 2014 bekend
Vertegenwoordigers van de winnende bedrijven (van links naar rechts) ABUS Tweewielerservice, AXA Bike Security, YEPP – GMG en Finn bikephonehouder – Foto Tweewieler

Voor de negende achtereenvolgende keer werd door Rai Vereniging de verkiezing van de Fiets Innovatie Award georganiseerd. Dit jaar werden er 33 fietsinnovaties van zeer uiteenlopende aard aan de vakjury ter beoordeling aangeboden. De productvernieuwing lag bij deze verkiezing voornamelijk op verbetering van bestaande toepassingen of uitvoeringen.

De vier Fiets Innovatie Awards 2014 zijn toegekend aan:

E-Rental – AXA Bike Security

Een fietsslot zonder sleutel. Het slot is te openen via een pass, chip of met je smartphone, waardoor het ook mogelijkheden biedt voor toepassingen in fietsdeel- en verhuursystemen. De jury noemt dit product een slimme ‘toekomst’-ontwikkeling.

Finn, universele bikephonehouder – BikePhonehouder.nl

Een eenvoudige manier om je smartphone op je stuur te bevestigen. De houder is geschikt voor elk modern type smartphone. De houder is gemaakt van zacht siliconenrubber en 100% UV-bestendig. De jury noemt het ontwerp uniek in zijn eenvoud. De Finn biedt een functionaliteit waar grote behoefte aan is.  Kernwoorden zijn; simpel, doeltreffend, doordacht ontwerp.

In-Vizz fietshelm – ABUS Tweewielerservice

Ultralichte fietshelm met geïntegreerd vizier dat met één handbeweging in de helm open of dicht geschoven kan worden. Het vizier is gemaakt van slagvast polycarbonaat die veilig en in zijn geheel in de helm schuift.

De jury ziet kansen voor dit product voor de sportieve en de ambitieuze fietser. Een totaalconcept waar aandacht is besteed aan het ontwerp en de afwerking.

YEPP Cargo – GMG B.V.

Is een inklapbare voordragermand waardoor transportfietsen even makkelijk geparkeerd kunnen worden als een normale fiets.

De jury vindt dit product ‘helemaal af’. De eenvoud is de kracht van het ontwerp. Doordacht concept en eigentijds vormgegeven. De Yepp Cargo biedt een antwoord op een groeiend probleem in stallingen. Het grote voordeel is ruimtebesparing in fietsenstallingen.

Ook dit jaar stelde de vakjury vast dat de fietsenbranche met de getoonde belangstelling voor deelname aan deze verkiezing duidelijk aangeeft oog te hebben voor de noodzaak van productvernieuwing.

Door de vakjury werden 8 inzendingen genomineerd, waarvan uiteindelijk 4 innovaties zijn onderscheiden met een Fiets Innovatie Award 2014.

Ondanks dat de innovaties van een zeer respectabel niveau waren, zag de jury gezien de geringe onderlinge verschillen in de mate van productvernieuwing, geen aanleiding voor toekenning van een ‘Golden Award’.

Reageer op dit artikel