nieuws

Vuurwerkimporteur failliet

algemeen

Vuurwerkimporteur failliet
Schuurmans Vuurwerk failliet ondanks lichte stijging vuurwerkverkopen.

De rechtbank in Noord Nederland heeft afgelopen woensdag de Leeuwardense vuurwerkimporteur Schuurmans, een belangrijke leverancier voor de fietsenvakhandel, failliet verklaard.

Tot de Schuurmans groep behoorde sinds 2004 ook Beko vuurwerk B.V. in Tilburg. Deze onderneming is afgelopen 29 januari ook failliet verklaard. Beide bedrijven beschikten over moderne vuurwerkopslagplaatsen in Leeuwarden en Tilburg. Schuurmans Klein Vuurwerk BV, zoals de onderneming officieel heette, behoorde daarmee tot een van de grootste vuurwerkimporteur van ons land.

Het in 1812 opgerichte Schuurmans Vuurwerk voerde onder meer de merken Diamond Collection, Skyline, Shogun, Master Blaster, en ShockWave.

Volgens de Leeuwarder Courant is de oorzaak van de ondergang niet duidelijk. Er stonden vorig jaar nog zeventien mensen op de loonlijst van beide bedrijven. De omzet van vuurwerk leek afgelopen oudjaar juist weer licht te zijn gestegen nadat het een aantal jaren geschommeld had tussen de 66 en 70 miljoen euro.

Reageer op dit artikel