nieuws

Koning opent vernieuwd BOVAG huis

algemeen

Koning opent vernieuwd BOVAG huis
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende vanmiddag samen met bondsvoorzitter Bertho Eckhardt en algemeen directeur Koos Burgman het nieuwe Bovag pand. - Foto Tweewieler

Vijfentwintig jaar nadat Prins Bernard het ‘oude’ BOVAG pand langs de A12 opende was het vanmiddag Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander die, samen met bondsvoorzitter Bertho Eckhardt en algemeen directeur Koos Burgman, het geheel gerenoveerde kantoor officieel opende.

Er was een opvallende rol weggelegd voor de fiets tijdens de openingsceremonie. De presentatiefilm over de activiteiten van de BOVAG startte met een uitgebreid item over de fiets. Ook voerde Willem-Alexander als onderdeel van het programma een kort gesprek met twee fietsondernemers voordat hij langs ging bij de andere afdelingen van de BOVAG. Hij wilde eerst en vooral praten met ondernemers en uit eerste hand horen hoe zij de huidige economische omstandigheden het hoofd bieden.

Voor deze feestelijke dag was een select gezelschap van BOVAG-leden uitgenodigd. Naast Willem Alexander waren ook minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Willibrord van Beek, en de burgemeester van Bunnik, Hans Martijn Ostendorp, present.

Het BOVAG huis is de afgelopen 15 maanden gestript en opnieuw opgebouwd. Alle 10.000 leden worden na de officiële opening uitgenodigd om uitgebreid kennis te maken met hun nieuwe verenigingsgebouw.

Reageer op dit artikel