nieuws

Tweewieler.nl nu ook geschikt voor smartphone en tablet

algemeen

Tweewieler.nl nu ook geschikt voor smartphone en tablet
Voor iedereen die Explorer als browser heeft, kan de homepage in eerste instantie een wat vreemde vormgeving hebben. Dit kunt u aanpassen door het icoontje Compatibility View één keer aan te klikken en even te wachten tot de pagina aangepast is.

De site van Tweewieler.nl is vernieuwd. Naast een aantal functionele verbeteringen is een belangrijke verandering dat de website optimaal leesbaar én bedienbaar is gemaakt voor smartphone en tablet. Op dit moment gebruikt 24% van de tweewieler professionals die Tweewieler.nl bezoeken hiervoor een mobiel apparaat.

Het gebruik van smartphones en tablets voor het raadplegen van vakinformatie neemt de laatste jaren zeer snel toe. Een jaar geleden lag het percentage dat de site bekijkt via een mobiel apparaat op twintig procent en een jaar daarvoor nog op acht procent. Van de 24% mobiele bezoekers op Tweewieler.nl hanteert 39% een smartphone en 61% een tablet.

Webpagina’s automatisch aangepast

Wie tot vandaag de website met een smartphone bezocht kreeg de volledige desktop-versie in miniatuurvorm op z’n schermpje en moest vaak handmatig inzoomen om teksten leesbaar te maken. Met de nieuwe website hoeft dit meer en worden webpagina’s automatisch aangepast aan het formaat van het apparaat. Teksten worden meteen leesbaar en menu’s bedienbaar via bijvoorbeeld touchscreen.

Eenmalige aanpassing bij browser Explorer

Voor iedereen die Explorer als browser heeft,  kan de homepage in eerste instantie een wat vreemde vormgeving hebben. Dit kunt u aanpassen door het icoontje Compatibility View één keer aan te klikken en even te wachten tot de pagina aangepast is. Het icoontje Compatibility View is het icoontje direct rechts van het veld waar het internetadres in staat en dus direct links naast het ververs icoontje. Of u reset de ‘Browserzoom’ met Ctrl 0. Gebruik hiervoor de nul boven het toetsenbord en niet die in het numerieke gedeelte.

Feedback zeer welkom

De redactie van Tweewieler.nl probeert zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van zijn gebruikers. Daarom horen wij graag wat u goed vindt aan de nieuwe website, maar ook wat u liever anders zou zien.

Reageer op dit artikel