nieuws

Nieuwe structuur Accell bedrijven in Nederland

algemeen

Nieuwe structuur Accell bedrijven in Nederland
Begin oktober kondigde René Takens, CEO Accell Groep NV, al aan dat er een ‘juridische herschikking’ zou plaats gaan vinden van de Nederlandse Accell bedrijven. - Foto Tweewieler

De commerciële en operationele activiteiten van de Nederlandse Accell-bedrijven Koga, Batavus, Sparta en Juncker worden met ingang van 1 januari 2014 ondergebracht in één onderneming: Accell Nederland BV.

Begin oktober kondigde René Takens, CEO Accell Groep NV, al aan dat er een ‘juridische herschikking’ zou plaats gaan vinden van de Nederlandse Accell bedrijven en dat daarvoor een adviesaanvraag was verzonden naar de Centrale Ondernemingsraad. Klaarblijkelijk heeft de Accell Ondernemingsraad positief geoordeeld over de aanvraag want de in oktober aangekondigde maatregelen worden met ingang van 1 januari 2014 doorgevoerd.

Intensivering van samenwerking

Doelstelling van de herstructurering is een intensivering van de samenwerking tussen de Accell merken die op de Nederlandse markt actief zijn. Huub Snellen (momenteel MD Batavus en Sparta) gaat leiding geven aan de totale Operations van de Accell-bedrijven in Nederland, inclusief inkoop, quality control en service & garantie.

Leidinggevenden

De directie van Accell Nederland B.V. bestaat verder uit Wouter Jager. Hij is momenteel MD van Koga en wordt verantwoordelijk voor Commercie & Ontwikkeling van Accell Nederland BV en gaat hierbij intensief samenwerken met de commerciële directeuren van de diverse bedrijven. Dat zijn: Menno Visser, Batavus; Mark Kuper, Sparta incl. Loekie; Pieter Jan Rijpstra, Koga incl. Van Nicholas (momenteel Sales Manager Export Koga); Chiem de Winter, Juncker.

Hans Lammertsma (momenteel Sales Manager Benelux Koga) wordt Key Account Manager voor de coördinatie van de grotere accounts van Accell Nederland BV. Bovendien wordt hij verantwoordelijk voor de centrale afspraken met de retailorganisaties.

Reageer op dit artikel