nieuws

Accell reorganiseert verder

algemeen

Accell reorganiseert verder
Accell Groep NV heeft aan het personeel van de Nederlandse bedrijven medegedeeld dat een adviesaanvraag is ingediend bij de ondernemingsraad voor ‘enkele voorgenomen wijzigingen’.

Er staat een nieuwe reorganisatieronde aan te komen binnen de Accell Groep NV en dan met name binnen de Nederlandse bedrijven van de holdingmaatschappij. Gisteren is aan het personeel medegedeeld dat hiervoor een adviesaanvraag is ingediend bij de Centrale Ondernemingsraad (COR).

Wat de nieuwe reorganisatieronde precies in gaat houden, is nog niet bekend gemaakt. Binnen het geruchtencircuit wordt gesproken over ‘structuurwijziging’.

Reactie CEO Takens

Op vragen reageerde de voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van de Accell Groep, René Takens, gisteravond als volgt: “Ik ben momenteel in het buitenland. We hebben een adviesaanvraag ingediend en besproken met de COR met betrekking tot enkele voorgenomen wijzigingen. Vrijdag ben ik weer in Nederland en neem ik contact op.”

Eerdere reorganisatie

De ‘structuurwijziging’ volgt op een afgelopen april bekendgemaakte reorganisatie. Die maakt dat de productie van fietsen voor Batavus (Heerenveen) en Sparta (Apeldoorn) wordt samengevoegd in Heerenveen waar op dit moment aan wordt gewerkt.
Tevens gaat Juncker Bike Parts verhuizen naar de vrij te komen ruimte in Apeldoorn en wordt daar een nieuw magazijnsysteem gebouwd. Dit alles gaat ten koste van een zestigtal banen.

Structurele kostenbesparingen

De samenvoeging van de Sparta- en Batavus-productie evenals de verhuizing van Juncker levert volgens Accell: “Structurele kostenbesparingen op van € 2 tot € 3 miljoen op jaarbasis.” De herlocatieoperatie is inmiddels in gang gezet en moet in december 2014 zijn afgerond. Bij de verschillende Accell bedrijven in Nederland zijn in totaal 595 medewerkers werkzaam.

Reageer op dit artikel