nieuws

Unigarant ondersteunt breed fietspad Electric Freeway

algemeen

Unigarant ondersteunt breed fietspad Electric Freeway
Annemarie Jorritsma (links op de foto) geeft het startschot voor The Battle waarbij de elektrische auto won.

Annemarie Jorritsma gaf afgelopen vrijdag het startschot voor de Electric Freeway; the Battle. Electric Freeway is de naam van een extra breed en met elektrische laadpalen uitgerust fietspad tussen Almere en Amsterdam. Initiatiefnemer ForecnZo wil hiermee duurzaam woon-/werkverkeer stimuleren en werkt hiervoor samen met ANWB en Unigarant.

Joris Smink, salesmanager Tweewiel van Unigarant vertelt over The Battle: “ForenZo is de initiatiefnemer achter deze ‘battle’,waarmee de Electric Freeway officieel in gebruik genomen wordt. Forenzen krijgen in de Metropoolregio Amsterdam aantrekkelijke voordelen, zoals mooie kortingen op de aanschaf van een elektrische scooter of een gratis E-bikeverzekering. Hiermee draagt Unigarant een steentje bij aan duurzame mobiliteit. Dit doen wij door een gratis fietsverzekering weg te geven bij de aanschaf van een e-bike. Wat alleen mogelijk is bij speciaal door Unigarant geselecteerde SlimReizen dealers.”

E-bike arriveert slechts kwartier later

Donderdagochtend 12 september vertrokken wethouders van Almere en Weesp, een medisch specialist van het Flevoziekenhuis, een oud-filelezer van de ANWB en een projectmanager van de gemeente Almere met verschillende elektrische vervoermiddelen: trein, auto, e-scooter en e-bike vanuit Almere. De winnaar van deze race is niet direct degene die het snelst op plaats van bestemming aankomt, want ook factoren als kosten en CO2-uitstoot wegen mee. Doel van de wedstrijd is om aan te tonen dat de Electric Freeway een goed alternatief voor woon-/werkverkeer tussen Almere en Amsterdam is. De elektrische auto won de battle. De e-bike arriveerde slechts 15 minuten later op de plek van bestemming arriveerde. En dat op een spitsloze ochtend.

Reageer op dit artikel