nieuws

Unigarant erkent fout met predicaat Consumentenbond

algemeen

Unigarant erkent fout met predicaat Consumentenbond
Op promotiemateriaal bij rijwielhandelaren wekte het dochterbedrijf van de ANWB de indruk dat de fietsverzekering die wordt afgesloten bij de rijwielhandel óók als beste uit de test is gekomen.

Unigarant heeft toegegeven dat ze het Consumentenbond-predicaat ‘Beste uit de test’ niet juist gebruikt hebben in hun promotie richting de vakhandel. “Op promotiemateriaal, bestemd voor de vakhandel, is de toelichting op het predicaat ‘Beste uit de test’ van de Consumentenbond niet volledig weergegeven. Inmiddels hebben wij bij de Consumentenbond aangegeven hoe wij dit gaan oplossen”, geeft Astrid Wind, Corporate Communicatie Specialist van Unigarant, aan.

Afgelopen juni kreeg verzekeraar Unigarant in de Consumentengids het predicaat ‘Beste uit de test’ voor de doorlopende fietsverzekering die klanten via internet kunnen afsluiten (testoordeel 7,9, net als concurrent ENRA).
Op promotiemateriaal bij rijwielhandelaren wekte het dochterbedrijf van de ANWB de indruk dat de fietsverzekering die wordt afgesloten bij de rijwielhandel óók als beste uit de test is gekomen. Deze verzekering wijkt echter op enkele punten af en kwam bij het onderzoek van de Consumentenbond als vijfde uit de bus, met als testoordeel een 7,5.

Reageer op dit artikel