nieuws

Shimano-icoon Hans van Vliet neemt afscheid

algemeen

Shimano-icoon Hans van Vliet neemt afscheid
“Van zijn eerste bezoek aan Japan herinner ik me Hans van Vliet (l.) als een lange, magere man,” vertelde Yozo Shimano, de huidige President van Shimano.

Tijdens de Eurobike heeft Hans van Vliet, na een carrière van vijftig jaar waarvan veertig jaar bij Shimano, de fietsindustrie vaarwel gezegd. In gezelschap van zo’n 150 relaties uit de fietssector werd voor de laatste keer stilgestaan bij het afscheid van deze fietsenmakerszoon die opklom tot een man die een bepalende rol heeft gespeeld voor de opkomst van Shimano in Europa.

Gedurende zijn eerste bezoek aan Japan in 1977 maakte Hans van Vliet door zijn lengte indruk op de mensen van Shimano. “Ik herinner me een lange, magere man,” vertelde Yozo Shimano, de huidige President van Shimano tijdens het afscheidsdiner.

Dankbaarheid

Yozo Shimano roemde de inbreng die Hans van Vliet heeft gehad op de product ontwikkeling en zijn lange termijn visie op de fietsenmarkt in Europa. “Je heb een geweldige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het bedrijf Shimano. Zonder jou was het bedrijf niet uitgegroeid naar z’n huidige omvang. En daarvoor zijn we je zeer dankbaar.”
Meer over het lange werkzame leven van Hans van Vliet in de fietsindustrie en zijn opmerkelijke carrière bij Shimano in het volgende nummer van Tweewieler.

Reageer op dit artikel