nieuws

Derby Cycle wisselt management

algemeen

Derby Cycle wisselt management
Mathias Seidler verlaat Derby Cycle.

Na 14 jaar algemeen directeur te zijn geweest bij Derby Cycle, draagt CEO Mathias Seidler op 30 september 2013 zijn functie over aan Thomas Raith. Raith is net twee maanden in dienst bij Derby Cycle.

In 2001 werd Seidler benoemd tot Managing Director bij Derby Cycle en bouwde het bedrijf uit tot de op een na grootste Europese fietsproducent. Onder zijn leiding is het bedrijf zich gaan concentreren op het vakhandelskanaal. Verder heeft hij het sportieve segment binnen Derby tot een succes gemaakt met de toevoeging van mountainbikes en racefietsen, en heeft hij de groeipotentie van de e-bike in Europa tijdig onderkend en daarop ingespeeld. De succesvolle beursgang in 2011 werd gevolgd door een overname door de Pon Holding.

Overname door Pon

Seidler: “Twee jaar na de overname is Derby Cycle is nu volledig geïntegreerd in Pon Bicycle Group. Dat is een goed moment voor verandering. Ik ben er trots op te hebben bijgedragen aan het succesverhaal van Derby Cycle en wens de nieuwe directie veel succes.” Seidler zal Derby Cycle nog een jaar blijven ondersteunen als adviseur.

Thomas Raith afkomstig van Magura

Opvolger Thomas Raith, voormalig Managing Director van Magura, kwam twee maanden geleden bij Derby Cycle als Director Sales, Marketing en Product Management. Raith: “Derby Cycle is de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleidende en innoverende partij. Het is mijn doel om deze positie verder uit te bouwen met behulp van het bestaande managementteam. Strategische speerpunten zijn een groeiende aandacht voor retailers wereldwijd, de globalisering van onze merken en een stabiele groei van onze marktleidende positie in e-bikes in Europa.” Als oud-directeur van Magura, gerenommeerd onderdelenleverancier voor de Europese fietsindustrie, heeft Thomas Raith een uitgebreide kennis van de fietsindustrie die hem uitermate geschikt maakt voor zijn nieuwe functie.

Integratie Derby in Pon voltooid

De voltooiing van de integratie van Derby Cycle in de Pon Bicycle Group staat garant voor synergievoordelen. De overdracht van de Europese productie en distributie van Canadese high end merk Cervélo naar Derby Cycle is daar een goed voorbeeld van.

Derby Cycle Holding

Derby Cycle Holding GmbH is de grootste fietsproducent in Duitsland, met een omzet van in totaal € 264.000.000 (2011/2012), en een van de toonaangevende fabrikanten in Europa met de merken Kalkhoff, FOCUS, Raleigh, Univega, Rixe en racefietsmerk Cervélo. In 2011/2012 bedroeg de fietsverkoop 474.000 stuks, waarvan 104.000 e-bikes en pedelecs. Het merk Derby Cycle assortiment omvat naast e-bikes ook racefietsen, mountainbikes, hoogwaardige trekking-, stads-, off-road- en kinderfietsen voor dagelijks gebruik en recreatief gebruik.

Reageer op dit artikel