nieuws

Verkoop Batavus fietsen klimt uit dal

algemeen

Verkoop Batavus fietsen klimt uit dal
Batavus bleef wel achter in gebudgeteerde aantallen.

Tijdens de presentatie van de financiële resultaten van de Accell Groep over het eerste halfjaar van 2013, afgelopen vrijdag in Amsterdam, is naar voren gekomen dat de verkoop van Batavus fietsen weer een stijgende lijn vertoont. Alle Accell fietsmerken tezamen zorgden voor een 2% omzetgroei.

Accell topman René Takens verduidelijkte dat ook Batavus heeft bijgedragen aan de omzetgroei. Wel meldde hij dat de verkoop fietsen van het Heerenveense merk weliswaar is gegroeid ten opzichte van het zeer magere eerste halfjaar van 2012, maar achterbleef bij de verwachting.

Wat wederom scoorde bij alle Accell bedrijven in Nederland en daar buiten, waren elektrische fietsen. Liefst een 28% hogere omzet werd gescoord tijdens de eerste zes maanden van het jaar door een vooral hogere verkoop in Nederland en Duitsland. Er werd voor een kleine 140 miljoen euro omzet aan e-bikes verkocht, wat 36% van de totale fietsomzet van 385 miljoen euro uitmaakte. In aantallen verkochten alle Accell bedrijven ongeveer 110.000 elektrische fietsen tijdens de eerste zes maanden van 2013.

Reageer op dit artikel