nieuws

Splitsing Bianchi en Puch/Gitane bij Cycleurope

algemeen

Splitsing Bianchi en Puch/Gitane bij Cycleurope
Herald Meere: "Wij zijn toe aan een nieuwe strategie, waarvan de commerciële splitsing tussen Bianchi en Puch/Gitane de eerste is."

Er is het een en ander veranderd bij Cycleurope in Enschede. Cycleurope Nederland gaat zich focussen op e-bikes en lifestyle fietsen van Puch, naast het merk Gitane, bekend van ATB en racefietsen. Het sportieve merk Bianchi wordt rechtstreeks onder Italië geplaatst.

De levering van de modellen en facturatie van Bianchi Italië aan de Nederlandse en Belgische dealers gaat rechtstreeks van daaruit gebeuren. Het verkoopteam onder leiding van Maurice Jacobs gaat vanuit de thuisbasis van Cycleurope in Enschede alleen het merk Bianchi vertegenwoordigen.

Over Cycleurope

Vanuit de vestiging van Cycleurope in Enschede worden vanaf 1996 verschillende merken uit de Cycleurope groep vertegenwoordigd. Dit begon in 1996 met Peugeot en werd in 1999 uitgebreid met Bianchi en in 2003 met Puch en Gitane. Omdat de focus voor Cycleurope Nederland steeds meer komt te liggen op e-bikes en lifestyle fietsen, is besloten om Bianchi direct onder Italië te plaatsen. Volgens Sales & Marketing Manager Herald Meere worden vanuit de vestiging in Enschede ook verschillende andere Cycleurope merken voor de landen Duitsland en Oostenrijk aangestuurd.

Puch geen nieuwkomer

Cycleurope Nederland focust zich voornamelijk op het merk Puch. “Als verkoopkanaal kiezen we voor de gespecialiseerde fietsvakhandel, waarmee sinds jaren een samenwerking is opgebouwd. We zijn geen nieuwkomer. Een samenwerking met ons dealerkanaal van meer dan 17 jaar heeft zijn vruchten inmiddels wel afgeworpen”, aldus Meere.

Gitane

Naast Puch heeft Cycleurope het merk Gitane.  “Dit merk staat voor een betaalbare en sportieve collectie ATB, outdoor en racefietsen.” Vanaf september 2013 zullen Puch en Gitane meer gespecialiseerd worden aangeboden. We veranderen onze dealerpolicy met ingang van september 2013, zodat de collecties 2014 duidelijker en gestructureerd in de markt worden gezet.”
Herald Meere geeft tot slot aan dat Cycleurope de afgelopen jaren veel heeft meegemaakt: “We hebben MGI voorbij zien komen, Kynast heeft het geprobeerd, Union met een aantal verzoeken en de laatste jaren Montego. Allemaal namen die ons niets hebben gebracht. Maar wij hebben het wel overleefd. Wij zijn toe aan een nieuwe strategie, waarvan de commerciële splitsing tussen Bianchi en Puch/Gitane de eerste is. Vanaf september zullen we de merken Puch en Gitane nog meer power geven en de vakhandel van de juiste middelen voorzien, tegen prijzen die zij van ons gewend zijn. A-merken voor B-prijzen, dat is waar we al jaren bewezen hebben goed in te zijn.”

Reageer op dit artikel