nieuws

Gelderland aast op e-bikes accufabrieken

algemeen

Gelderland aast op e-bikes accufabrieken
Volgens Andrew Lee van Phylion Battery is Gelderland in trek vanwege de ligging, de talenkennis van de inwoners en de kennis op het gebied van elektrische fietsen.

Door de komst van een aantal Chinese bedrijven hoopt ontwikkelingsmaatschappij Oost NV van de provincie Gelderland een ‘Battery Valley’ te maken. Oost NV ziet hiervoor kansen nadat enkele grote Chinese bedrijven een kantoor in Gelderland hebben gevestigd. De aanleiding voor de promotie van Gelderland als Battery Valley is de komst van Phylion Battery in Arnhem.

Dit is een van China’s grootste producenten van batterijen en accu’s voor onder andere e-bikes en auto’s. Phylion Battery ziet Nederland als een interessante markt vanwege de sterke groei van het aantal elektrische fietsen. Naast Phylion vestigde het Chinese bedrijf Yoku Battery zich in Duiven en Bafang Electric Motor Science Technology ging naar Nijmegen.

Protanium en Samsung

Afgelopen maandag berichtten wij op onze site al over Protanium die samen met Samsung een samenwerking is aangegaan om een accupakket te ontwikkelen voor e-bikes. Het Motor Service Center Europe van Protanium is gevestigd in Nijmegen. Samsung en Protanium laten tevens weten dat de sales en service voor de e-bike accu’s ook vanuit Nijmegen zal gaan gebeuren. Ook andere Chinese bedrijven zijn zich aan het oriënteren op een vestiging in Gelderland.

Stap voor stap

Manager internationale zaken Andrew Lee van Phylion zegt dat Chinese bedrijven uit dezelfde sector die willen uitbreiden in het buitenland elkaar graag volgen. Volgens hem is Gelderland in trek vanwege de ligging, de talenkennis van de inwoners en de kennis op het gebied van elektrische fietsen. Phylion Battery is nog niet van plan batterijen en accu’s te gaan produceren in Nederland. Er werken met name technische en marketing mensen in Arnhem, en dit zal uitgebreid worden met onderzoek- en productontwikkeling. “Het uitbouwen van onze internationale positie gaat stap voor stap”, aldus Andrew Lee.

 

Bron: De Gelderlander

Reageer op dit artikel