nieuws

ETRA doet oproep voor artikelen Jaarboek

algemeen

ETRA doet oproep voor artikelen Jaarboek
Woensdag 18 september 2013 zal Sustainable2Wheels voor de vierde keer worden gehouden op de Esplanade voor het Europees Parlement in Brussel, en tevens de eerste editie van Sustainable2Wheels Yearbook worden gepresenteerd..

Woensdag 18 september 2013 zal Sustainable2Wheels voor de vierde keer worden gehouden op de Esplanade voor het Europees Parlement in Brussel. Tijdens deze dag zal ETRA voor het eerst zijn Sustainable2Wheels Yearbook presenteren aan Europese beleidsmakers en de Europese tweewielersector.

ETRA verwacht rond de 1.000 bezoekers bij het Sustainable2Wheels event waaronder verschillende leden van het Europese Parlement. Vrijwel zeker zullen ook een of twee Euro Commissarissen op 18 september aanwezig zijn. Doel van Sustainable2Wheels is beleidsmakers op nationaal en Europees niveau bewust te maken van de enorme potentie die tweewielers hebben voor duurzaam stedelijk vervoer.

Sustainable2Wheels Jaarboek

De eerste editie van het Sustainable2Wheels Yearbook wordt gepresenteerd op 18 september. In dit Jaarboek zullen feitenonderzoeken worden gepresenteerd en informatieve artikelen over verschillende aspecten van de bijdrage die tweewielers kunnen leveren aan duurzame mobiliteit, zoals milieuaspecten, volksgezondheid, veiligheid, infrastructuur, kosten-batenanalyse en verplaatsingsgedrag.

Het hoofddoel van het Sustainable2Wheels Yearbook is beleidsmakers op Europees niveau als bron te dienen voor de ontwikkeling van beleid. Het Jaarboek zal aan alle leden van het Europese Parlement en andere Europese instituten worden gestuurd, evenals naar de fietsindustrie, politieke stakeholders en media.

Bijdragen

ETRA nodigt hierbij universiteiten, onderzoeksinstituten, studenten, journalisten uit om relevante artikelen over duurzame mobiliteit aan te brengen zodat deze eventueel kunnen worden gepubliceerd in het Sustainable2Wheels Yearbook. Verder nodigt ETRA iedereen uit die relevante informatie of onderwerpen weet die kunnen bijdragen aan de stimulering van tweewielers in de (Europese) politiek, om dat kenbaar te maken. Dat kan bij ETRA algemeen secretaris Annick Roetynck, tel. +32 (0) 9 233 60 05, etra@pandora.be.

Reageer op dit artikel