nieuws

Cannondale moeder Dorel kondigt ontslagen aan

algemeen

Cannondale moeder Dorel kondigt ontslagen aan
Martin Schwartz, Dorel President en CEO: "Onze fietsproducten hebben zich al jarenlang bewezen en onze merken blijven sterk."

Dorel Industries, bekend van de merken Cannondale, Schwinn en GT heeft in het tweede kwartaal minder winst gemaakt in de fietsdivisie dan werd verwacht. Het aanhoudende slechte weer in Europa, Canada en de VS zorgde volgens Dorel voor lagere verkoopvolumes, vooral bij de vakhandel. Het bedrijf uit het Canadese Montreal heeft wereldwijd ontslagen aangekondigd.

Dorel Industries geeft aan dat de verkoop in fietsen alleen maar erger geworden is doordat concurrenten in de fietsindustrie steeds meer korting geven. Als gevolg van  het tegenvallende eerste helft van dit jaar zal de winst in fietsenvolgens Dorel dit jaar niet boven dat van 2012 uitkomen.

50 functies verdwijnen wereldwijd

Dorel is begonnen met aanzienlijke kostenbesparingen voor de fietsdivisie. Het bedrijf gaat het personeelsbestand wereldwijd met zo’n 50 functies inkrimpen, ongeveer 5% van het personeelsbestand in het fietssegment. “De huidige situatie in de fietsverkoop hebben voornamelijk betrekking op zaken die buiten onze macht liggen. Onze fietsproducten hebben zich al jarenlang bewezen en onze merken blijven sterk. Het merk Cannondale blijft zorgen voor opwinding en positieve reacties onder fietsers, “verklaarde Dorel President en CEO, Martin Schwartz.
“De realiteit is dat het weer nu in half juni nog niet echt is verbeterd, wat betekent dat we het tekort in de verkoop tot nu toe niet kunnen goedmaken. Met de huidige kostenreducties zijn we optimistisch dat de winst in fietsen in de tweede helft van dit jaar met dubbele cijfers zal toenemen ten opzichte van vorig jaar.”

Reageer op dit artikel