nieuws

Voorzichtig herstel snorfietsmarkt

algemeen

Voorzichtig herstel snorfietsmarkt
De actuele cijfers geven aan dat jonge kopers massaal afhaken.

In de VWE cijfers over de nieuwverkopen tot en met de maand april zijn – eindelijk – ook weer wat positieve ontwikkelingen te zien. Er moet weliswaar nog steeds een grote inhaalslag gemaakt worden, maar bij de snorfietsen lopen de verkochte aantallen in vergelijking met begin dit jaar in elk geval stevig omhoog. Bij de bromfietsen blijft het verhaal moeilijk en is dat voorzichtige herstel nog niet ingezet.

De actuele cijfers geven aan dat jonge kopers – 16 en 17 jaar – massaal afhaken. Zoals in de branche al werd gevreesd.

Bromfietsen: nek-aan-nekrace Kymco en Piaggio

De volgorde van de top drie is in beide segmenten gelijk aan die van vorige maand. Bij de bromfietsen betekent dat: Kymco, Piaggio en SYM. In de maand april heeft Piaggio echter een inhaalspurt ingezet en op dit moment is het tussen Kymco en het Italiaanse merk een nek-aan-nekrace.

SYM op stabiele derde positie

Op wat langere termijn gezien doet ook SYM het stabiel goed. Hun marktaandeel groeide in vergelijking met een jaar geleden met ruim twee procentpunten.

Snorfietsen: Piaggio onbetwist nummer 1

Bij de snorfietsen bevestigt Piaggio zijn traditionele positie. Met 28,7 procent van de markt verkopen ze ongeveer evenveel snorfietsen als de nummers twee en drie (SYM en Kymco) bij elkaar opgeteld.

Reageer op dit artikel