nieuws

Vanmoof centraal tijdens handelsmissie naar China

algemeen

Vanmoof centraal tijdens handelsmissie naar China
Veel aandacht voor de fiets bij de Nederlandse handelsmissie naar China onder leiding van Minister Lilianne Ploumen.

Het designmerk Vanmoof stond onlangs in het middelpunt van de belangstelling tijdens het bezoek van de Nederlandse handelsdelegatie, onder leiding van Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen, aan China.

Tijdens een van de bijeenkomsten stond de fiets centraal. Dat is niet zo vreemd, want Amsterdam is dit jaar gaststad voor de 2013 editie van de Beijing Design Week. Meer dan 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Chinese bedrijven kwamen bijeen op het diner met als centraal thema ‘Dutch design’. Vanmoof werd daarbij als voorbeeld aangehaald.

Tijdens haar speech over maatschappelijk verantwoorde economische groei noemde Minister Ploumen de Nederlandse Vanmoof fiets zelfs als expliciet voorbeeld van hoe een belangrijk onderdeel in zowel het Nederlandse als Chinese dagelijkse leven kan worden ‘herontworpen’, zodat het een bijdrage kan leveren aan zowel praktisch transport binnen duurzame steden als een betere gezondheid.

Reageer op dit artikel