nieuws

SRAM Urban Days: fietsen in de toekomst

algemeen

SRAM Urban Days: fietsen in de toekomst
De leden van het discussiepanel (vlnr): Kevin Mayne (ECF), Stephan Augustin (BMW), Stan Day (SRAM president en oprichter), Gaetan Vetois (SRAM European Marketing Manager), John Kock (Springtime).

Eerder deze maand hield SRAM in Schweinfurt de SRAM Urban Days. Dit evenement werd bezocht door journalisten uit de hele wereld. Bijna twintig internationale media werden er bijgepraat over SRAM’s visie op stedelijke mobiliteit en de transformatie van de versnellingsnavenfabriek in Schweinfurt naar SRAM’s Europese hoofdkantoor, het European Development & Technical Center (EDTC).

De aanwezige pers kreeg bovendien de nieuwste ontwikkelingen en technische achtergronden te zien op het gebied van versnellingsnaven, 2×10 versnellingssystemen en oplossingen voor e-bikes. Een uitgebreid artikel over de SRAM Urban Days is te lezen in de volgende Tweewieler die half juni verschijnt.

SRAM president en oprichter Stan Day benadrukte het belang van stedelijke mobiliteit en presenteerde SRAM’s visie voor deze categorie. “Ten eerste willen we innovatieve componenten ontwikkelen, dit in samenwerking met innovatieve partners. Onze filosofie voor design voor de urban componenten is ‘simplicity en sophistication’,” stelde Day. “Ten tweede willen we deze productcategorie breed neerzetten, en veel keus bieden. Daarnaast willen we onze dealers optimaal support geven.” Tot slot benadrukte hij het belang van het ondersteunen van maatregelen die het fietsen stimuleren, zoals een goed infrastructuur.

Paneldiscussie

Om een discussie over de toekomst van (stedelijke) mobiliteit op gang te krijgen, had SRAM een discussiepanel uitgenodigd met gerenommeerde namen uit de sector. Dat waren Kevin Mayne (European Cyclists’ Federation), Stephan Augustin (projectmanager BMWi), Stan Day (SRAM president en oprichter), Gaetan Vetois (SRAM European Marketing Manager) en John Kock van het Amsterdamse ontwerpbureau Springtime. De volledige discussie is te zien via youtube (76 minuten)

De eindconclusie van de discussie was dat fietsen een belangwekkende oplossing kan bieden voor stedelijke ontwikkeling en mobiliteitsproblematieken in de steden. Fietsen en een goede fietsinfrastructuur kunnen verkeerscongesties in de steden helpen voorkomen. SRAM investeert daarom niet enkel in de ontwikkeling van urban components, maar zoekt samenwerking met partners buiten de fietsindustrie en blijft evenementen als de Urban Days organiseren om van gedachten te wisselen met betrokkenen.

Reageer op dit artikel