nieuws

Ralph Moorman General Manager bij Van Nicholas Bicycles

algemeen

Ralph Moorman General Manager bij Van Nicholas Bicycles
Ralph Moorman was de laatste 4 jaar werkzaam als Product Manager Koga Signature.

Ralph Moorman wordt de nieuwe General Manager van Van Nicholas Bicycles. Op 1 juni neemt hij het roer over van Jan-Willem Sintnicolaas, oprichter en voormalig eigenaar van Van Nicholas Bicycles. Begin 2012 werd het merk overgenomen door de Accell Group en viel vanaf toen onder Koga.

Van Nicholas Bicycles is gespecialiseerd in ontwikkeling, design en assemblage van titanium mountain bikes, racefietsen en toerfietsen. Moorman (47 jaar) kan bogen op een ruime ervaring in de fietsindustrie: hij was Sales Manager bij Shimano Europa en is 20 jaar werkzaam geweest bij Koga. Moorman was de laatste vier jaar werkzaam als Product Manager Koga Signature.

Marktpositie merk verder uitbouwen

Moorman over zijn nieuwe functie: “Het is om te beginnen een voorrecht om een dergelijk sterk en hooggewaardeerd merk onder je hoede te mogen nemen. Het is ook een uitdaging om de marktpositie van het merk verder uit te bouwen en tegelijkertijd de bestaande processen naar een hoger level te tillen. Voornaamste doelstellingen voor de komende tijd zijn het verkorten van levertijden, het bieden van een perfecte service, verdere innovatie en de optimalisatie van de custom order configurator.”

Sintnicolaas geef leiding definitief uit handen

Jan-Willem Sintnicolaas (38) treedt per genoemde datum terug als algemeen directeur, maar blijft beschikbaar als adviseur en merkambassadeur. Sintnicolaas over de reden om de leiding van het bedrijf definitief uit handen te geven: “Sinds de overname in januari 2012 van Van Nicholas Bicycles door Accell Group hebben we een uitstekende samenwerking opgebouwd met Koga waarbij we veel van elkaar hebben geleerd. Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging.“

Reageer op dit artikel