nieuws

Kans op doorstart Montone Cycling erg klein

algemeen

Kans op doorstart Montone Cycling erg klein
Op de FietsVAK 2013 was Montone Cycling nog prominent aanwezig met een stand.

Curator Wouter Steenhuisen van Tanger Advocaten heeft aangegeven dat de kans op een doorstart van Montone Cycling te verwaarlozen is. “Er kan zich nog een partij melden de komende weken, maar die kans is heel erg klein. De merknamen BeOne en Montego zullen waarschijnlijk worden verkocht. Hier zit pandrecht op, en de rechthebbenden zullen dit uiteindelijk veilen.”

“De merken, met name BeOne, zijn mooie merken, daar ligt het niet aan,” zegt Steenhuisen. “Voor BeOne was duidelijk het meest interesse.” Grote partijen als Pon Holding of Accell waren überhaupt niet geïnteresseerd. Niet onlogisch zegt Steenhuisen, gezien de krimpende markt vorig jaar en dit jaar. “De grote merken hebben zelf allemaal nog overvoorraad, die zitten niet te wachten op een extra voorraad fietsen erbij ter waarde van zo’n 2 miljoen euro. Tel daar nog eens een investering voor seizoen 2014 bij van 3 tot 4 miljoen, en je ziet dat je op zijn minst een bedrag van 5 miljoen moet neerleggen om een doorstart mogelijk te maken. Daar zit niemand op te wachten in deze tijden van economische recessie.”

Recessie hoofdoorzaak faillissement

Het is volgens Steenhuisen een kwestie geweest van starten op een verkeerd tijdstip. “Montone Cycling was een prima bedrijf, met mooie merken en een enthousiast team. Maar de recessie en daarbij behorende marktomstandigheden, maakt het voor een startende onderneming lastig om te overleven.” Directeur Rolf Timmerman is dezelfde mening toegedaan.

Steenhuisen verwacht dat de merknamen BeOne en Montego niet zullen verdwijnen. “Blomson International en de bank hebben pandrecht op deze merknamen. Deze zijn geld waard. Ik verwacht dat ze uiteindelijk zullen worden geveild.”

Reageer op dit artikel