nieuws

Gewoon lekker genieten

algemeen

Gewoon lekker genieten

De Giro d’Italia is al weer in volle gang, wat ofwel betekent dat veel mensen voor de buis gekluisterd naar hun wielerhelden kijken, of inmiddels alle wielerspullen weer uit de dozen hebben gehaald om middels een middagje lekker fietsen hun enthousiasme fysiek proberen te temperen. In de lente is daar natuurlijk ook alle reden voor, het is immers geen straf om ofwel wat kilometers te maken in het ochtendgloren of na een dagje hard werken op het kantoor. Maar het wielrennen hoeft niet alleen voor dagelijkse ontspanning voor of na het werken te fungeren, de plannen voor een sportieve vakantie in zomer kunnen ook al weer gemaakt worden, dus voorbereiding is ook op zijn plaats.

Het fijne van een fietsvakantie is toch wel de veelzijdigheid en mobiliteit ervan. De planning ervan neemt ook niet veel tijd in, men dient simpelweg even op een rijtje te zetten wat er allemaal mee moet, alles wat nog niet aanwezig is kan eenvoudig opgelost worden door een bezoekje aan de Outdoor winkel en je bent er al vrij snel klaar voor. En hoewel fietsvakanties in het buitenland populair zijn bij de pragmatische Nederlanders (het moet niet allemaal teveel kosten, het is immers nog steeds crisis, biedt een camping ook al veel vermaak voor de tweewieler liefhebbers.

Het wiel uitvinden

Het wiel opnieuw uitvinden is niet nodig bij een wielervakantie. Het kost niet veel voorbereiding en ook voor kortere vakanties (bijvoorbeeld een weekendje weg) is de auto zo ingeladen en de fietsen achterop. Simpelweg even een koelbox van 12 volt meenemen, de broodjes erin en je bent al snel op weg. Dit is ook heel handig voor vakanties binnen Nederland, het blijft vaak binnen budget en omdat het vakantiegeld ontoereikend wordt geacht door veel mense,  hoef je er ook niet zoveel op bij te leggen.

Reageer op dit artikel