nieuws

Fietsenmerk Postbike overgenomen

algemeen

Fietsenmerk Postbike overgenomen
De modellen Postbike-fietsen zijn oer-Hollandse fietsen, waaronder ook een elektrische fiets.

Postbike uit Naarden heeft per 1 mei 2013 het fietsenmerk Postbike overgenomen van PostNL eCommerce. Onder de merknaam Postbike worden oer-Hollandse fietsen in de markt gezet, waaronder ook een elektrische fiets. De fietsen worden geproduceerd door de Dutch Bicycle Group (DBG).

Vorig jaar juni berichtte tweewieler.nl over de introductie van de Postbike-fiets. De online verkoop vindt plaats via www.postbike.nl.

Wheelylift.com

Postbike bv is opgericht door de eigenaren van Wheelylift.com, die een vooruitstrevend fietsopbergsysteem in de markt hebben gezet. De overname past in de groeistrategie van Wheelylift.com en sluit aan op de hedendaagse trend om bredere mobiliteitsoplossingen aan te bieden, aldus Wheelylift. Het stimuleren van het fietsen en het faciliteren van het gebruiksvriendelijk en ruimtebesparend opbergen van fietsen is een belangrijke stap om te groeien in de fietsenmarkt, vindt het bedrijf.

Samenwerking met Dutch Bicycle Group

Door de samenwerking met Dutch Bicycle Group moet snel en actief kunnen worden ingespeeld op de ontwikkelingen in de markt. Naast de online verkoop aan de consument zal ook de zakelijke markt actief benaderd worden.

Zowel ‘de Wheelylift’ als ‘de Postbikes’ worden geassembleerd door sociale werkvoorzieningen en dat sluit weer aan bij een belangrijke kernwaarde van de nieuwe eigenaren: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien zal per verkochte Postbike een percentage aan ‘Colorbike’ worden afgedragen, een organisatie met als doel dat wereldwijd zo veel mogelijk kinderen op de fiets naar school kunnen gaan.

Reageer op dit artikel