nieuws

BMW: ‘Fietsindustrie moet kennis snel bijspijkeren

algemeen

BMW: ‘Fietsindustrie moet kennis snel bijspijkeren
“De fietsindustrie heeft geen e-knowhow. Ze zullen op dit gebied snel een inhaalslag moeten maken,” aldus BMW’s project manager innovatie Augustin.

Stephan Augustin, BMW’s Group’s Project Manager voor innovatieve projecten op het gebied van e-mobility, stelt dat de fietsindustrie achterloopt qua kennis op het gebied van elektrische mobiliteit. Deze uitspraak deed Augustin eerder deze maand tijdens de SRAM Urban Days in Schweinfurt, Duitsland.

“De fietsindustrie heeft geen e-knowhow. Ze zullen op dit gebied snel een inhaalslag moeten maken,” was de boude uitspraak van BMW’s project manager innovatie Augustin. Met het Urban Days persevenement gaf SRAM een inkijkje in de nieuwe rol van de voormalige versnellingsnavenfabriek. Hier huist nu SRAM’s Europese Development&Technical Center (EDTC). Verder is hier het centrale magazijn voor Europa te vinden.

Auto-industrie gaat het overnemen

Tijdens de Urban Days vond een paneldiscussie plaats tijdens welke de BMW-manager opmerkelijke uitspraken deed. Zo zei hij onder meer: “Het continu doorontwikkelen van de e-bike is een must. Dit blijkt een probleem te zijn voor de fietsindustrie. Ze hebben onvoldoende kennis op het gebied van elektrisch vervoer. Ze zullen deze kennis snel moeten bijspijkeren, anders zal de auto-industrie het van hen overnemen op het gebied van elektrisch vervoer op twee wielen.”

E-bike gaat auto in de stad niet verdringen

Op de vraag aan Augustin hoe hij de urban bicycle mobility ziet over 20 jaar, antwoordde de BMW-manager: “Elektrische fietsen gaan het niet overnemen van de auto op het gebied van stedelijke mobiliteit. Maar ze gaan wel een belangrijker rol spelen dan vandaag de dag. Dat is de voornaamste reden waarom wij vanuit BMW een vouw-e-bike hebben gelanceerd als onderdeel van de officiële introductie van BMWi in de zomer van 2012.”

BMWi is het officiële e-mobility platform van BMW.

Reageer op dit artikel