nieuws

Ondanks verhuizing strikte scheiding Sparta en Batavus

algemeen

Ondanks verhuizing strikte scheiding Sparta en Batavus
Op deze Batavus band gaan dus ook Sparta fietsen geassembleerd worden. Maar alles rond het merk Sparta (marketing, productmanagement en verkoop) blijft in Apeldoorn.

De verhuizing van de Sparta-productie naar Batavus in Heerenveen heeft geen gevolgen voor de wijze waarop beide merken opereren: dat blijft strikt gescheiden. Nadat in 2012 voor het derde achtereenvolgende jaar de omzet in Nederland daalde, gaat Accell Group NV dus ingrijpend reorganiseren. De verhuizing van de Sparta productie van Apeldoorn naar de Batavus-fabriek in Heerenveen gaat geen gevolgen krijgen voor de leveringen van Sparta en Batavus fietsen aan de dealers van beide merken.

Accell topman Takens zegde in een nadere toelichting op de aangekondigde reorganisatie aan Tweewieler toe dat de verhuizing geen interruptie in leveringen tot gevolg zal hebben. Hij zei: “Dit seizoen blijven alle fietsen van Sparta gewoon in Apeldoorn geproduceerd worden. Die voor het seizoen daarop bij Batavus, waar voldoende capaciteit is in de fabriek in Heerenveen.”

Strikte scheiding

De verhuizing heeft ook geen gevolgen voor de wijze waarop Sparta en Batavus opereren binnen de Nederlandse en Belgische fietsmarkten. René Takens zei daarover: “Wat overgaat naar Heerenveen is productie en de afdelingen die behoren bij productie-management. Wat in Apeldoorn blijft, is alles wat met het merk Sparta direct te maken heeft zoals marketing, productmanagement, inkoop en sales. Ook blijft Apeldoorn ons centrum voor e-bikes met het EBSC. Beide merken blijven dus strikt gescheiden opereren.”

Reageer op dit artikel