nieuws

Montone Cycling failliet

algemeen

Montone Cycling failliet
Algemeen directeur Rolf Timmerman wijt het faillissement van zijn Montone Cycling aan de economische omstandigheden.

Dinsdag 16 april is Montone Cycling, dat de distributie van fietsmerken Montego, BeOne, Edco Wielen, Catlike helmen en kleding van het Spaanse merk Etxeondo verzorgt, failliet verklaard. Montone Cycling is gestart op 1 februari 2012, met investeringsmaatschappij Nimbus uit Zeist als financiële partner.

Algemeen directeur Rolf Timmerman wijt het faillissement aan de economische omstandigheden. “Het afgelopen jaar, het jaar van onze start, was al een slecht jaar. Wij hebben ontzettend ons best gedaan en tot het einde hard geknokt, maar het is misgegaan.” Dat Montone Cycling op de goede weg was, blijkt volgens hem uit de fikse stijging in dealerwaardering uit het BOVAG RODI-onderzoek.

De curatoren, de heren Steenhuisen en Van Voorbergen van advocatenkantoor Tanger Advocaten, zijn aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Reageer op dit artikel