nieuws

Harry Smeets nieuwe algemeen directeur AXA

algemeen

Harry Smeets nieuwe algemeen directeur AXA

Harry Smeets (1965) is met ingang van 1 april 2013 aangesteld als algemeen directeur van AXA Stenman Group BV. Hij volgt hiermee Peter van Vlijmen op die per 1 april AXA heeft verlaten. AXA besloot een nieuwe directeur aan te stellen nadat het bedrijf de afgelopen vijf jaar qua structuur sterk gewijzigd is. Volgens AXA was het bedrijf toe aan de volgende fase binnen het bedrijf en daarvoor is door de aandeelhouders een nieuwe directeur aangesteld.

Onder de leiding van Van Vlijmen zijn binnen het bedrijf twee ‘divisies’ gevormd: Fietsonderdelen en Raam- en deurcomponenten. Alle producten worden onder het merk AXA geproduceerd en de merken Basta en De Woerd zijn vervallen.

De nieuwe algemeen directeur Harry Smeets studeerde International Business aan Nyenrode in Breukelen en aan de San Jose State University in Californië. Hierna studeerde hij Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In zijn loopbaan is hij niet alleen bij diverse grotere bedrijven algemeen directeur geweest, maar heeft hij ook enkele keren een eigen bedrijf geleid.

In zijn laatste functie was hij Managing Partner (en mede-eigenaar) van het succesvolle adviesbureau Management Drives. Hij was van daaruit dagelijks actief met het begeleiden van bedrijven met strategie- alsook herstructureringsvraagstukken. Daarvoor was hij voorzitter van de directie van de Neroc bedrijven (grafische bedrijven van de Fortis bank).

Reageer op dit artikel