nieuws

Gazelle-icoon Wim Breukink overleden

algemeen

Gazelle-icoon Wim Breukink overleden
Wim Breukink was decennia lang hét gezicht van Gazelle.

Wim Breukink is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden. Zijn leven heeft in het teken van Gazelle gestaan en hij was decennia lang ook het gezicht van Gazelle.

Wim Breukink was de zoon van Gazelle mede-oprichter Jan Breukink. Hij was van 1952 tot 1985 in dienst van Gazelle en sinds 1961 directeur. Hij was na de overname van Gazelle door TI Raleigh in 1971 verantwoordelijk voor verkoop en public relations. Breukink was in zijn jonge jaren een verdienstelijk tennisser en ‘non-playing’ captain van het Davis Cupteam met samen Tom Okker.

Inzet voor fietsenbranche

Om het wielrennen te promoten, stapte hij op de racefiets. Hij zette zich actief in voor de fietsenbranche en de wielersport als voorzitter van de Rai Vereniging, van de Ronde van Nederland en van Club ’48.

In 1985 gaat Wim Breukink met de VUT en hij is daarna een aantal jaren betrokken bij Gazelle als commissaris en als president-commissaris. Wim Breukink was afgelopen december nog aanwezig toen Prinses Margriet feestelijk de 14 miljoenste Gazelle afmonteerde.

Bron: De Eeuw van Gazelle; Eva Breukink

Reageer op dit artikel