nieuws

Eigenaar Rijwielhal Leeuwarden verdacht van fietsendiefstal

algemeen

Eigenaar Rijwielhal Leeuwarden verdacht van fietsendiefstal
Groot probleem bij het opsporen van een opgevoerde e-bike is, dat het lastig te controleren is. Bij snor- en bromfietsen kan gecontroleerd worden op maximumsnelheid en vervolgens op constructiesnelheid middels een rollerbank. Dat gaat niet op voor e-bikes.

De 49-jarige eigenaar van de Rijwielhal in Leeuwarden is dinsdagmorgen opgepakt op verdenking van heling en diefstal van fietsen. Dit schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

In het artikel op de website van de Leeuwarder Courant wordt gemeld dat de politie na een inval bij het bedrijf negen gestolen fietsen aantrof. In vier gevallen was er aangifte van diefstal gedaan. Volgens de Leeuwarder Courant heeft de eigenaar van de Rijwielhal vorig jaar ook al een proces-verbaal gekregen voor hetzelfde vergrijp.
De handelaar is nu ingesloten voor verhoor. De krant meldt verder dat klanten die met een aangifte aantoonden dat hun fiets gestolen was, 20 procent korting konden krijgen op een ‘nieuwe’ fiets.

Reageer op dit artikel