nieuws

Fiets en Wandelbeurs trekt 20.600 bezoekers

algemeen

Fiets en Wandelbeurs trekt 20.600 bezoekers
Naast voor fietsen was er ook veel belangstelling voor themaland Frankrijk en het terras waar Franse specialiteiten werden geserveerd.

Naar schatting meer dan 20.600 mensen hebben afgelopen weekend de negende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI bezocht. Dat zijn er ongeveer 4.000 meer in vergelijking met de beurs van vorig jaar.

De vele bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs lieten zich niet weerhouden door de winterse omstandigheden en het pak sneeuw dat in het hele land was gevallen. Op zaterdagochtend was het zelfs zo druk dat er een lange rij voor de kassa’s ontstond.

Fietstestparcours populair

Duizenden bezoekers reden een rondje op het fietstestparcours, deden inspiratie op bij reisaanbieders en lieten zich adviseren door collega-wandelaars of -fietsers op informatiemarkten. Verder was er veel belangstelling voor themaland Frankrijk en het terras waar Franse specialiteiten werden geserveerd.

Wereldfietsers aan het woord

De lezing van wereldfietser Frank van Rijn op de beurs, dit keer over zijn ervaringen in Mongolië, zat als gebruikelijk weer bomvol. Populair waren ook de lezingen van Bert Sitters over de Vélodyssée – Fietsroute van het Jaar 2013 – en van Rosita Steenbeek over haar fietstocht vanuit Amsterdam naar het orakel van Delphi. Enthousiaste reacties waren er verder op de audiovisuele presentatie van Tosca Niterink en Anita Janssen.

Reageer op dit artikel