nieuws

Nullijn voor werknemers tweewielerbedrijven

algemeen

Nullijn voor werknemers tweewielerbedrijven
Geen structurele loonstijging voor werknemers in de tweewielerbranche, wel stijgen de vaste lonen iets.

Er is een principeakkoord gesloten over een nieuwe cao voor werknemers van motor- en tweewielerbedrijven met een looptijd van 25 maanden. Dat maakte de brancheorganisatie BOVAG bekend. Er komt voor werknemers van motor- en tweewielerbedrijven geen structurele loonstijging over de eerste 12 maanden.

Gerekend over 25 maanden stijgen de vaste lonen wel met gemiddeld 0,83 procent. Ook zitten in de cao twee eenmalige uitkeringen, waarbij de werkgever kan kiezen tussen uitbetalen in geld of vrije tijd.

Volgens Bovag is het vanwege de moeiljike tijden goed dat voor 12 maanden een nullijn is vastgehouden.

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 oktober 2012 en loopt tot 1 november 2014. (ANP)

Reageer op dit artikel