nieuws

NFP blijft ook in 2014 bestaan

algemeen

NFP blijft ook in 2014 bestaan
Per 1 januari 2014 is de werkkostenregeling (WKR) voor werkgevers de enige mogelijkheid om werknemers onbelast een fiets van de zaak.

Nationale Fiets Projecten (NFP) is druk bezig om ook na de invoering van de WKR de verkoop van de fiets van de zaak mogelijk te blijven maken. De invoering van de werkkostenregeling (WKR) leidt tot meer mogelijkheden voor werkgevers op het gebied van arbeidsvoorwaarden. NFP speelt hier op in door de introductie van FiscFree. Dit is één loket voor werkgevers waarbinnen werkgevers, die overgestapt zijn op de WKR, verschillende arbeidsvoorwaarden – waaronder de fiets – met belastingvoordeel kunnen blijven aanbieden aan hun medewerkers.

Per 1 januari 2014 is de werkkostenregeling (WKR) een feit. Dan is de WKR voor de werkgever de enige mogelijkheid om haar werknemers onbelast werkgerelateerde zaken te verstrekken. Per die datum komt ook de fietsregeling onder deze werkkostenregeling te vallen.

Twee manieren om fiets van de zaak aan te schaffen
Werkgevers die nog niet zijn overgestapt op de WKR kunnen nog steeds via Nationale Fiets Projecten een fiets blijven aanbieden. Er zijn dus twee verschillende manieren voor werknemers om een fiets van de zaak aan te schaffen:

  1. Werknemers komen bij de tweewielerspecialist  met het traditionele NFP Fietsformulier. De afhandeling gebeurt op de bekende wijze.
  2. Werknemers komen in de winkel met de bestelkaart van FiscFree. Afhandeling kan op dezelfde wijze als bij Nationale Fiets Projecten (de dealer vult de gegevens van de fiets in op de bestelkaart). Nieuw is dat de dealer de fietsgegevens ook zelf direct online kunt invoeren via www.fiscfree.nl.

Digitale afhandeling

FiscFree is een volledig digitaal proces. Dat betekent dat niet alleen de bestellingen, maar ook de gehele afhandeling van de bestelling digitaal verloopt. Dealers ontvangen van NFP dan geen papieren afleverdocument meer, maar een e-mailbericht. Zij kunnen via de website van NFP het e-mailadres aan NFP doorgeven.

Reageer op dit artikel