nieuws

Global R&D Centre Apollo Vredestein in Enschede

algemeen

Global R&D Centre Apollo Vredestein in Enschede
Deputy Chief of Mission van de Indiase Ambassade in Nederland, de heer R.K. Singh, en burgemeester Peter Den Oudsten van Enschede, verrichtten de officiële opening.

Apollo Tyres Ltd., eigenaar van Apollo Vredestein BV, heeft onlangs een nieuw Global R&D Centre in Enschede geopend. Het splinternieuwe Apollo Tyres Global R&D B.V. wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het testen voor alle merken die het bedrijf Apollo Tyres Ltd. voert. Dit doet het bedrijf met meer dan 100 R&D-specialisten uit verschillende werelddelen.

Onder de R&D specialisten zijn onder andere ruim 20 bandenspecialisten afkomstig uit India. Het is de bedoeling dat uiteindelijk zo’n 150 R&D (internationale) specialisten bij het Global R&D Centre gaan werken. Tot de merken waarvoor wordt ontwikkeld behoren onder andere Apollo, Vredestein en Dunlop.

Doelstelling is omzet van 6 miljard in 2016

De opening van het Global R&D Centre is een belangrijke stap in het proces om te groeien naar een bedrijf met een omzet van 6 miljard dollar in 2016. “Dit high tech R&D Centre gaat een hoofdrol spelen in de ontwikkeling van technologie en innovatie van toekomstige banden,” aldus Onkar S. Kanwar, Chairman van Apollo Tyres Ltd.

Herstructurering R&D naar twee Global R&D Hubs

Apollo Tyres Ltd heeft haar Research & Development teams, die voorheen verspreid waren over haar drie voornaamste locaties in Nederland, India en Afrika, geherstructureerd. Doel van deze herstructurering is een synergie te bereiken die aansluit bij de groeiambities van het bedrijf, en snelheid en relevantie te genereren bij het betreden van nieuwe markten.

De nieuwe structuur verbindt de hele organisatie via twee grote R&D centra. Hiermee heeft het bedrijf haar R&D resources van bijna 250 personen in Afrika, Europa en India samengebracht in twee Global R&D Hubs, te weten in Enschede en in Chennai, India.

Impact op fietsbanden

De opening van het Global R&D Centre biedt ook kansen voor Vredestein Two Wheel Tyres. De nieuwste aanwinst binnen het high end segment fietsbanden, de Perfect 4 Seasons, is al gebaseerd op de ervaring van de Vredestein all-season autobanden.

De nieuwe lijn Fortezza racebanden en tubes, die gepresenteerd zal worden tijdens Eurobike 2013, zal ook profiteren van de toegenomen R&D kennis binnen het moederbedrijf van Apollo Vredestein. Deze kennis wordt vertaald in nieuwe, moderne producten die high tech oplossingen bieden voor zowel professionals als fietsfanaten.

Reageer op dit artikel