nieuws

ForenZo verleidt automobilist om ‘Electric Freeway’ te gebruiken

algemeen

ForenZo verleidt automobilist om ‘Electric Freeway’ te gebruiken

De gemeente Almere en ForenZo, een mobiliteitsinitiatief van de ANWB, gaan samenwerken om forenzen te verleiden gebruik te maken van de zogenoemde ‘Electric Freeway’. Deze verbinding tussen Almere en Amsterdam Zuid-Oost, voor elektrische fietsen en scooters, is nog dit jaar klaar.

De weg biedt een duurzaam, snel, veilig en comfortabel alternatief voor de auto en OV tijdens de spits. De samenwerking tussen de gemeente Almere en ForenZo moet in 2014 leiden tot 200 extra forenzen die dagelijks gebruik maken van de Electric Freeway en daarmee bewust de auto laten staan.

Overstap naar elektrische fiets of scooter
Om werknemers over te laten stappen van de auto naar een (elektrische) fiets of elektrische scooter worden er vanaf dit voorjaar diverse activiteiten ontplooid en samengewerkt met werkgevers op de as Almere-Amsterdam. Hierbij wordt ook de lokale tweewielerhandel betrokken. Zo worden er proeftuinen met e-bikes en e-scooters georganiseerd en zijn er workshops met bedrijven. Bovenop de basisvoordelen die ForenZo al biedt, zoals de gratis e-bike verzekering en e-scooter aanbiedingen, is er voor de forens die “instapt” op de Electric Freeway, ook een extra financiële prikkel beschikbaar.

ForenZo geeft werkgevers ondersteuning bij het stimuleren van slim reisgedrag van werknemers. Kijk voor meer informatie op www.forenzo.nl.

Reageer op dit artikel