nieuws

FietsVAK van de toekomst ontvangt ook consumenten

algemeen

FietsVAK van de toekomst ontvangt ook consumenten
Patrick Ebbeling zou graag zien dat ook consumenten FietsVAK kunnen bezoeken.

Patrick Ebbeling van AGU pleit in een interview in het januarinummer van Tweewieler voor het openstellen van de FietsVAK voor consumenten: “Het is toch raar dat je in een fietsland als Nederland niet een keer per jaar of per twee jaar een ‘gewone’ consumentenbeurs kunt organiseren?”

“Stel de beurs vrijdagmiddag en –avond en zaterdag open voor consumenten”, aldus Ebbeling. Zondag, maandag en dinsdag zou dan volgens hem voor de vakhandel gereserveerd kunnen worden. In het artikel praat hij verder over de nieuwe verkooporganisatie en de overnameplannen van de AGU Holding.

‘Meer aandacht voor webshop’
Patrick Ebbeling laat zijn licht schijnen over de verkoop via internet: “De groei van de webshops is minder dan ik verwacht had. Van klanten die wel een webshop hebben, zijn er meerdere waar de omzet behoorlijk groeit. Ik denk dat de vakhandel meer aandacht zou moeten hebben voor een webshop. Een webshop is het verlengstuk van de winkel en belangrijk om klanten aan je te binden.”

Hij denkt niet dat de vakhandel moet concurreren op prijs: “Als je kijkt naar de webshops die succesvol zijn, dan zijn dat de webshops die veel informatie geven richting de consument, met gedetailleerde informatie en foto’s met daarnaast een goed geregeld betalingsapparaat en goede levering. Natuurlijk is er wel concurrentie op prijs, maar ik geloof dat we in de combinatie met ‘clicks and  bricks’ die concurrentie wel het hoofd kunnen bieden als vakhandel. Ik denk dat de vakhandel het meer moet zoeken in de exclusiviteit en producten leveren die branchevreemd niet te koop zijn.”

Lees het volledig interview in het januarinummer van Tweewieler dat morgen bij u op de mat ligt.

Reageer op dit artikel