nieuws

Fiets Innovatie Awards 2013

algemeen

Fiets Innovatie Awards 2013
De jury van de Fiets Innovatie Awards was eind november vorig jaar bij elkaar om de genomineerden en uiteindelijke awardwinnaars te bepalen.

Tijdens de officiële opening van FietsVAK 2013 zijn de Fiets Innovatie Awards bekendgemaakt. Uit de acht genomineerde producten hebben drie daadwerkelijk de award gekregen: de Gazelle Cleanbar, de Rubena Gaadi binnenband, en de Sparta SL 18 koplamp.

De innovaties zijn vooral innovaties in praktische zin, maar ook optisch gezien. De Cleanbar geeft fietsen een prachtige uitstraling, evenals de Sparta koplamp, die is ontwikkeld in samenwerking met Spanninga. De binnenband is een uitermate praktische oplossing, met name ook voor e-bikes. De Fiets Innovatie Awards werden uitgereikt door juryvoorzitter Kees Pereboom, coördinator Technische Zaken bij RAI Vereniging.


Koninklijke Gazelle Cleanbar

Met de Cleanbar gaan alle rem- en versnellingskabels bij de stuurpen het frame binnen, wat zorgt voor een mooie geïntegreerde look. En 400 gram lichter dan conventionele verstelbare stuurpennen.

Rubena Gaadi binnenband
Nieuwe binnenband met twee uiteinden, waardoor een binnenband vervangen kan worden zonder het wiel los te maken. Waardevol voor e-bikes. Hierdoor is het niet meer nodig om alles los te schroeven of de elektronica te ontkoppelen. Via Verduin Agency.

Sparta SL 18 headlight
Koplamp voorzien van 18 LED’s. De koplamp is geïntegreerd in de verende voorvork, wat zorgt voor een gestroomlijnd design dat één geheel met de fiets vormt. De plaatsing van de koplamp verkleint aanzienlijk de kans op beschadiging bij stalling in een vol fietsenrek.

Die Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging.

Reageer op dit artikel