nieuws

Accell Group stopt productie Raleigh in Canada

algemeen

Accell Group stopt productie Raleigh in Canada
Raleigh Canada was in 2007 de grootste fietsfabrikant in Noord-Amerika. Er werden jaarlijks 320.000 fietsen geproduceerd.

Accell Group heeft bekendgemaakt dat ze dit jaar de productie- en assemblageactiviteiten van de faciliteit in Waterloo (Quebec) van hun dochteronderneming Raleigh Canada gaan beëindigen. De faciliteit blijft als distributie- en servicecentrum actief om de positie van Raleigh Canada op de Canadese markt te blijven ondersteunen.

Een verdere voortzetting van de productie- en assemblageactiviteiten in Waterloo is volgens het persbericht van Accell Group niet langer rendabel. Dit seizoen worden er 135.000 fietsen geassembleerd. Raleigh Canada zal vanaf 2014 voor haar distributienetwerk in Canada samenwerken met geselecteerde leveranciers uit vooral Azië.

100 medewerkers
De productie- en assemblageactiviteiten in Waterloo vinden op seizoensbasis plaats. “Als gevolg van de beëindiging van de activiteiten zullen voor circa honderd medewerkers de contracten komen te vervallen aan het einde van de productiecyclus in juni 2013. De reorganisatiekosten zullen circa € 1,5 miljoen bedragen, hoofdzakelijk bestaande uit afboeking van activa en ontslagkosten. De reorganisatie zal positief bijdragen aan de resultaten van Accell Group vanaf 2014”, aldus Accell.

Reageer op dit artikel