nieuws

Verkoop e-scooters blijft plussen

algemeen

Verkoop e-scooters blijft plussen
Helaas ziet de GT-handel ook met de snorscooters geen kans om de rond de zomer opgelopen achterstand weer een beetje in te lopen.

In moeilijke tijden moet je proberen ook ergens een zonnestraaltje te ontwaren. Welnu: het goede nieuws voor de verkopers van lichte gemotoriseerde tweewieler is misschien dat ‘we’ de noodklok minder hard hoeven te luiden dan de meeste collega’s in de autowereld. In november daalden de verkopen daar ‘jaar op jaar’ met méér dan een kwart. Bovendien gingen en gaan er vooral auto’s over de toonbank waar bij wijze van spreken geen piek op wordt verdiend. Een trend die in GT-land minder speelt, zoals we zometeen zullen zien.

Voor bromfietsen is de neergang in vergelijking met vorig jaar bijna een kwart. Maar in het segment van de snorfietsen blijven de verkopen redelijk lopen. Helaas ziet de GT-handel ook met de snorscooters geen kans om de rond de zomer opgelopen achterstand weer een beetje in te lopen.

Plusje in verkopen elektrische scooters
Gelukkig valt er in vergelijking met het jaar 2011 nog steeds een plusje te noteren in de verkopen van elektrische scooters. In de huidige weerbarstige markt is dat op zich al een zonnestraal.

Parallellen met automotive
Overigens kun je de parallellen tussen de autowereld en de gemotoriseerde tweewielerwereld nog verder doortrekken. In autoland valt op dat de premium merken (in kleine aantallen) én hoogwaardige modellen van ‘jongere’ merknamen uit Aziatische landen het relatief aardig doen. Iets soortgelijks geldt in tweewielerland. Daar staan ze zelfs in top.

Zowel bij de bromfietsen als de snorfietsen is Piaggio marktleider en staat Peugeot op de vierde positie. Bij de 45-kilometermodellen worden de Italianen op de hielen gevolgd door Kymco en SYM. Terwijl dat bij de snorfietsen net andersom is: op twee staat daar SYM en op drie Kymco. Met de aantekening dat Kymco bij de snorfietsen in absolute aantallen meer verkoopt dan vorig jaar. Het kán kennelijk wel.

Dat geldt trouwens ook voor Honda, dat zijn huidige offensief beloont ziet met een fikse groei bij de bromfietsen. Tot en met november werden er bijna vijf keer zoveel verkocht. Daarmee klimmen ze in rap tempo de Top-10 binnen.

Reageer op dit artikel