nieuws

Prinses Margriet monteert 14 miljoenste Gazelle

algemeen

Prinses Margriet monteert 14 miljoenste Gazelle
De 14 miljoenste Gazelle is een e-bike. Momenteel is 25% van de verkochte Gazelle-fietsen voorzien van elektrische trapondersteuning.

Even aandraaien en klaar is hij: met het monteren van het zadel liet Prinses Margriet afgelopen vrijdag in Dieren de 14 miljoenste Gazelle van de band lopen. Gazelle vierde tevens het 120-jarig bestaan.

De 14 miljoenste Gazelle is een e-bike. Momenteel is 25% van de verkochte Gazelle-fietsen voorzien van elektrische trapondersteuning. Volgens Gazelle wordt 2013 het jaar waarin de elektrische fiets ook bij een jongere doelgroep doorbreekt, onder meer omdat bijvoorbeeld forenzen de elektrische fiets als een alternatief voor het OV en de auto zullen zien.

Duwtje in rug voor kinderen met spierziekte
Gazelle gaf drie e-bikes weg aan ouders van kinderen met een spierziekte. De familie Benjamins, de familie Hartog en de familie Van Engelen gingen naar huis met een nieuwe e-bike. Hiermee krijgen ze letterlijk een duwtje in de rug tijdens lange fietstochten. Deze fietsen zijn uniek doordat zij voorzien zijn van de productienummers 14.000.001, 14.000.002 en 14.000.003.

Mijlpaal
Voorafgaande aan het door Prinses Margriet afmonteren van de 14 miljoenste fiets schetste Jaap Merkus, directeur van Koninklijke Gazelle, wat de bereikte mijlpaal betekent in cijfers: 14 miljoen Gazelles staat voor 210 miljoen kilo staal en 4.2 miljard onderdelen, in de loop der jaren gemonteerd door 7.000 Gazelle-medewerkers. Als je die 14 miljoen Gazelles vanaf Dieren op een rij zet, kom je uit bij Hawaii.

15 miljoenste
Gazelle verwacht medio 2016 de 15 miljoenste fiets te produceren. Tegen die tijd is 40% van de in Dieren gemaakte fietsen elektrisch.

Reageer op dit artikel