nieuws

Fietshulp ANWB is groot succes

algemeen

Fietshulp ANWB is groot succes
Rick Nederstigt (ANP)

De pechhulp voor (brom)fietsers van de ANWB is een groot succes. Sinds de invoering van deze service voor tweewielers dit voorjaar, hebben 70.000 mensen een abonnement genomen.

De ANWB spreekt van een “mooi resultaat”. “Het is duidelijk dat we in een behoefte voorzien.” Het zijn niet alleen ouderen op een elektrische fiets die een beroep doen op de Wegenwachters. “Jong en oud meldt zich aan. We merken heel goed dat niet iedereen weet hoe ze een band moeten plakken.”

Naar de fietsenmaker
De mensen van de Wegenwacht hebben een speciale cursus gehad om gestrande (brom)fietsers weer op weg te helpen. Ze kunnen in 85 procent van de gevallen ter plaatse hulp bieden. In de overige gevallen wordt de tweewieler ergens anders heengebracht, zoals naar de fietsenmaker. Fietsers betalen per jaar 32 euro voor pechhulp, bromfietsers 40 euro.

De ANWB gaat deze pechhulp komend voorjaar ook bieden aan jongeren onder de 18 jaar. Op dit moment kunnen alleen mensen boven de 18 lid worden van de ANWB. “Uit proeven is gebleken dat veel ouders graag willen dat hun kind wordt geholpen als die pech krijgt met de fiets op brommer”, vertelt de woordvoerder.

Reageer op dit artikel