nieuws

Omzet Shimano stabiel in Europa

algemeen

Omzet Shimano stabiel in Europa

OSAKA, Japan – Tijdens de eerste negen maanden van 2012 is de omzet van Shimano in Europa op hetzelfde niveau gebleven als vorig jaar. De omzet in de retail bleef stabiel en liep daarmee parallel aan de vergelijkbare periode in het voorgaande jaar, dit dankzij het mooie weer van eind juli dat de slechte resultaten in het voorjaar compenseerde.

Shimano meldt een goede eerste, tweede en derde kwartaal 2012*. Het bedrijf kent nog steeds dubbele groeicijfers. Het netto-inkomen van Shimano’s steeg met 79% tot JPY 20,472 miljoen (€ 197 mln). De geconsolideerde netto-omzet steeg met 13,1% tot JPY 182.739 miljoen (€ 1.763 mln), terwijl het bedrijfsresultaat steeg met 40%.In het financiële rapport wordt opgemerkt: ‘In Noord-Amerika oversteeg de verkoop het niveau van 2011.’ Als reden voert men aan dat de verkoop flink gestimuleerd werd door de zachte winter en het stabiele lenteweer.

Verkoop in China blijft stijgen
‘De vraag naar sportieve fietsen in China steeg in 2011 opvallend, en blijft in 2012 stijgen, alhoewel de groei naar het einde van 2012 zou kunnen afvlakken, omdat de Chinese economie zijn piek lijkt te hebben bereikt. Maar het blijft een feit dat in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika de vraag naar sportieve fietsen blijft stijgen, in tegenstelling tot de retailverkopen in Japan die door ongunstige weersomstandigheden niet geweldig waren.’’, aldus Shimano.

In deze marktomstandigheden gaan de leveringen van Shimano vrijwel zoals gepland. Nieuwe modellen geïntroduceerd in het tweede kwartaal van 2012, daarbij inbegrepen die van de SLX mountainbikecomponenten, SORA racefietsonderdelen en Tourney A070, werden goed verkocht.Als resultaat hiervan is de omzet in fietsonderdelen gestegen met 13,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2011 tot JPY 146.229 miljoen (€ 1.411 mln), terwijl de operationele baten stegen met 40% tot JPY 29.821 miljoen (€ 287 mln).

’

Somberder verwachting laatste kwartaal 2012
‘
‘Als de schuldencrisis in de Zuid-Europese landen van invloed blijft op de gehele Europese economie en het bedrijfsleven in de hele regio, zal die economie naar verwachting verslechteren eind 2012. Daarnaast vertraagt de crisis het tempo van de groei van de Chinese economie en andere opkomende markteconomieën en kan de bedrijfsresultaten negatief beïnvloeden,’ aldus het financiële rapport van Shimano Inc.*Houd er rekening mee dat Shimano Inc zijn cijfers bekendmaakt in JPY valuta alleen. Het bedrag in euro’s wordt berekend door de wisselkoers op datum van verschijnen van de berichtgeving. Het bedrijf is niet verantwoordelijk voor deze omzetting of voor directe, indirecte of andere vormen van schade die voortvloeit uit de omzetting naar euro’s.

Reageer op dit artikel