nieuws

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2013 bekend

algemeen

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2013 bekend

Voor de Fiets Innovatie Awards 2013 heeft de vakjury het afgelopen weekend uit dertig inzendingen van uiteenlopende fietsproducten acht nominaties vastgesteld.Op 20 januari 2013 zal op de vakbeurs FietsVAK 2013 aan drie producten voor de achtste achtereenvolgende keer een Fiets Innovatie Award worden toegekend.

De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van RAI Vereniging, de onderscheiding heeft als doel productvernieuwing in de fietsbranche te stimuleren.

Genomineerd voor een Fiets Innovatie Award 2013 zijn:

  • Spinder Urban fietsendrager (van Spinder Fietsendragers): fietsendrager met eenvoudige snelkoppeling. Innovatief en modern design, lichtgewicht door hoogwaardig aluminium en kunstof. Klein en compact. Zeer stabiel en fors draagvermogen, geschikt voor e-bikes. Fraaie detaillering en design.
  • Rubena Gaadi binnenband (van Verduin Agency): nieuwe binnenband met twee uiteinden, waardoor een binnenband vervangen kan worden zonder het wiel los te maken. Zeer geschikt voor fietsen met een gesloten kettingkast, maar het meest waardevol voor e-bikes. Hierdoor is het niet meer nodig om alles los te schroeven of de elektronica te ontkoppelen.
  • Sparta SL 18 headlight (van Sparta): koplamp voorzien van 18 LED’s. De koplamp is geïntegreerd in de verende voorvork, wat zorgt voor een gestroomlijnd design dat één geheel met de fiets vormt. De plaatsing van de koplamp verkleint aanzienlijk de kans op beschadiging bij stalling in een vol fietsenrek. De brede straal zorgt niet alleen voor voldoende zicht maar ook voor goede zichtbaarheid van de fietser voor andere weggebruikers.
  • O-Synce Screeneye X (van AGU): een innovatieve sportaccessoire waarmee de trainingsdata te raadplegen is zonder het hoofd te bewegen; deze wordt via de klep geprojecteerd in het zichtveld. Door gebruik van een ANT+ sensor laat de Screeneye X alle trainingsdata zien, zoals hartslag, snelheid, afstand, stoptijden, rondetijden, trainingszones en zelfs coach-tips. Display is duidelijk leesbaar ongeacht de sterkte van het daglicht. Data kan via USB worden overgebracht naar laptop of pc.
  • AXA Agena (van AXA Stenman Nederland): Fraai en compact vormgegeven voor- en achterlicht die als een USB-stick direct opgeladen kunnen worden aan computer of laptop: 2 uur laden is 7,5 uur gezien worden. Uitgerust met batterij-indicator, twee lichtsterktes en twee knipperstanden. Eenvoudig op ieder stuur, frame of zadelpen te monteren met flexibele rubberen bevestigingsstrip. Makkelijk mee te nemen, kan tegen een stootje. Door de transparante behuizing van het achterlicht is ook de zichtbaarheid van opzij gegarandeerd.
  • Cleanbar (van Koninklijke Gazelle): losse rem- en versnellingskabels zijn vaak niet mooi en onhandig. Deze hangen aan de voorkant van de fiets in een bundeltje voor het stuur en kunnen kapot getrokken worden. Veel mooier is het als kabels volledig zijn weggewerkt. Met de Cleanbar gaan alle rem- en versnellingskabels bij de stuurpen het frame binnen, wat zorgt voor een mooie geïntegreerde look. Ook speelt de Cleanbar in op de trend naar lichtgewicht: maar liefst 400 gram lichter dan de conventionele verstelbare stuurpennen.
  • AGU SEQ (van AGU): met deze damesjas ben je als vrouwelijke fietser altijd onopvallend voorbereid op een regenbui. Voorzien van een innovatief systeem dat de stijlvolle jas laat transformeren tot een elegante poncho. De voorzijde kan opengeritst en over het stuur gehangen worden, waarbij stuur en handen bedekt zijn. Aan de binnenzijde zijn antislip ‘handschoentjes’ verwerkt om het stuur met grip veilig vast te kunnen houden. Ademend en wind- en waterdicht. Aan de buitenkant is niet direct te zien dat een regenjas is. Zeer elegant, met getailleerde pasvorm, behoudt bij elke weersomstandigheid zijn functionaliteit en elegantie.
  • SIMSON elektronisch verstelbare werkbank (van SIMSON): monteurs kunnen elke klus op ideale werkhoogte doen met deze eenvoudig elektronisch te verstellen werkbank. Vooraf kunnen ook vier verschillende hoogtes worden geprogrammeerd, zodat medewerkers van verschillende lengtes hun ideale werkpositie kunnen halen. De hoogtevariatie van het werkblad ligt tussen 76 en 102 cm.
Reageer op dit artikel