nieuws

Kruitbosch bezoekt project in Oeganda

algemeen

Kruitbosch bezoekt project in Oeganda
Chris (links) en Wilco Kruitbosch hebben tijdens hun bezoek aan Oeganda enkele dagen doorgebracht bij de plaatselijke bevolking.

Directeuren Chris en Wilco Kruitbosch van de Zwolse fietsengroothandel Kruitbosch Cycle Universe hebben een bezoek gebracht aan Oeganda. Het bedrijf steunt Stichting Red een Kind, waarvan in Oeganda diverse projecten opgezet zijn. Een van de voorbeelden is een project waar drop-outs een vaktraining tot fietsenmaker krijgen. “Het was ons doel meer gevoel te krijgen bij dit project en dat is zeker gelukt”, aldus Chris Kruitbosch.

De drop-outs krijgen dankzij het project van Stichting Red een Kind de kans een vaktraining te volgen. Ze krijgen de mogelijkheid een vak als fietsenmaker, timmerman, monteur of kapper te leren. Chris Kruitbosch van Kruitbosch Cycle Universe vertelt: “Het was mooi om te zien dat het project breed gedragen wordt door de bevolking. Honderden mensen zijn actief op allerlei verschillende manieren en dragen zo een steentje bij aan een betere toekomst. Nog mooier is het om te zien dat het echt werkt. Het zelfbewustzijn neemt toe en men ziet dat door samen te werken er hoop is op een betere toekomst.”

Hartelijk en gastvrij
Chris en Wilco Kruitbosch hebben tijdens hun bezoek enkele dagen doorgebracht bij de plaatselijke bevolking. Een bijzondere ervaring. “Op die manier kwamen we heel dichtbij. Het leven is zwaar en in onze ogen primitief, maar mensen zijn enorm hartelijk en gastvrij. Het is onze inschatting dat de gemiddelde Oegandees meer lacht dan de gemiddelde Nederlander!”

De reis naar Oeganda is voor het bedrijf de bevestiging dat het zinvol is dergelijke projecten te steunen. Lees hier meer over het project dat Kruitbosch Cycle Universe steunt. Meer informatie over Stichting Red een Kind vindt u hier.

Reageer op dit artikel