nieuws

Hans Struijk Fietsen opent 13e winkel

algemeen

Hans Struijk Fietsen opent 13e winkel
De 13e Hans Struijk winkel, met de focus op beleving, opent in december 2012 aan de Europaboulevard tegenover RAI Amsterdam.

Hans Struijk startte 33 jaar geleden in Rijswijk zijn eenmanszaak onder de naam Hans Struijk Fietsen. In januari 2009 hebben Bastiaan Hagenouw en Timon Rutten Hans Struijk Fietsen BV overgenomen. Onder hun leiding is de onderneming uitgegroeid tot een keten van 12 fietsspeciaalzaken. In december 2012 opent de 13e Hans Struijk winkel aan de Europaboulevard tegenover RAI Amsterdam.

Bastiaan Hagenouw: “De winkel komt in een gloednieuw pand tegenover RAI Amsterdam en is dus compleet nieuw, met een oppervlakte van 1.600 vierkante meter. Er komen negen werkplekken in de werkplaats, en de winkelinrichting is gericht op beleving.” Dat laatste onder meer door een windtunnel in de winkel, en een fietswasstraat.

Nieuwe uitstraling Hans Strijk Fietsen
Hagenouw geeft aan dat de winkel tegenover de RAI de eerste wordt met een compleet nieuwe uitstraling. “We hebben de samenwerking gezocht met interieurarchitect Benschop. Die gaan we uitproberen in de nieuwe winkel in Amsterdam en daarvan leren. Vervolgens wordt deze nieuwe stijl in alle volgende te openen Hans Struijk winkels toegepast. Ook de al bestaande winkels gaan we deels ombouwen naar de nieuwe stijl, afhankelijk van de huidige staat.”

Samenwerking met ROC van Amsterdam
In hetzelfde pand aan de Europaboulevard komt ook een grote afdeling van ROC van Amsterdam (ROCvA), in samenwerking met MBO College Zuid. Hagenouw: “We gaan samenwerken met een deel van de opleidingen, onder meer met stageplekken voor marketing, mode, retail en verkoop. Dat geeft nog een extra dimensie aan deze nieuwe winkel.”

International Bike Group
Hans Struijk Fietsen is onderdeel van de in Amsterdam geitueerde International Bike Group (IBG), een bedrijf in fietsretail dat is gestart door Bastiaan Hagenouw en Timon Rutten, waartoe ook de grootste Nederlandse webwinkels voor fietsen horen, zoals www.fietsenwinkel.nl.

Het 13e filiaal van Hans Struijk Fietsen gaat in de eerste helft van december open.

Reageer op dit artikel