nieuws

GMG wint prestigieuze DME Award

algemeen

GMG wint prestigieuze DME Award
GMG-directeur Michel Krechting (in het midden) neemt de DME Award in ontvangst.

De DME Award is een Europese prijs voor design management. GMG, bedenker en leverancier van de Yepp fietszitjes, heeft deze prestigieuze award tijdens een feestelijke bijeenkomst half november uitgereikt gekregen in het Portugese Paredes. Het winnen van de DME Award is een bewijs van leiderschap in innovatie, in staat zijn veranderingen door te voeren, en uitmuntendheid in management. De DME Award wordt ook wel aangeduid als ‘Oscars voor design management

Design wordt in toenemende mate gezien als een van de grootste bronnen van bestaan binnen Europa en blijkt een belangrijke voorwaarde voor innovatieve en succesvolle ondernemingen. De DME Award is niet zomaar een design Award. Het is een erkenning voor de kwaliteiten en vaardigheden van het management om design succesvol te implementeren binnen hun bedrijf.

Beste presentatie
Uit handen van de burgemeester van Paredes (Portugal) waar dit jaar de ceremonie plaats vond, ontving directeur Michel Krechting van GMG niet alleen de trofee als winnaar binnen de categorie, maar daarnaast ook de prijs voor de beste presentatie. Krechting meldt ‘bijzonder trots te zijn op het winnen van een DME Award.’

Design Management Europe (DME) is een Europees initiatief van 19 partners uit 16 Europese landen en is daarmee het enig Europees platform voor de ontwikkeling en promotie van design management. De DME Award kent vijf categorieën: Large, Medium, Small en Micro-ondernemingen en non-profit/overheid organisaties. Een internationale vakjury van designmanagement experts beoordeelt de inzendingen op basis van de criteria leiderschap, innovatie, coördinatie en financiële resultaten. Eerdere winnaars van de DME Awards waren o.a. Virgin Atlantic (UK), Vestel (Turkije), Festo (Duitsland) en Curana (België).

Reageer op dit artikel