nieuws

Accell verwacht hogere omzet, maar minder winst

algemeen

Accell verwacht hogere omzet, maar minder winst

In een vandaag uitgegeven persbericht kondigt Accell Group aan dat ze op basis van de ontwikkelingen in het derde kwartaal in het tweede halfjaar een hogere omzet verwacht, zowel autonoom als door acquisities. Over heel 2012 verwacht Accell Group een hogere omzet ten opzichte van 2011, alleen zal het netto operationele resultaat over 2012 lager uitkomen dan in 2011.

Volgens René Takens, CEO van Accell Group, was er sprake van een lichte groei in Nederland: Het zomerweer was in de meeste landen waar Accell Group fietsen en fietsonderdelen verkoopt, beter dan in het vorige jaar. Hierdoor kon in vrijwel alle landen de groei van het eerste halfjaar doorzetten. Ook in Nederland is er nu sprake van een lichte groei. De verkopen van fietsonderdelen en accessoires zijn gestegen, zowel autonoom als door acquisities. De omzet van het kleinere fitnesssegment is stabiel en het resultaat is verbeterd door kostenbesparingen.”

Verkoop traditionele fietsen onder druk
De verkopen van elektrische fietsen en innovatieve, sportieve fietsen blijven zich bij de bedrijven van Accell Group goed ontwikkelen, maar de verkopen van traditionele fietsen staan onder druk. Accell Group geeft aan dat door het betere zomerweer er aan het seizoeneinde in september minder voorraden zijn die met hogere kortingen verkocht moeten worden.

De in september 2012 gepresenteerde nieuwe fietscollecties voor 2013 zijn volgens Accell Group door de dealers overwegend goed ontvangen. Daarentegen hebben een aantal Accell-bedrijven te maken met kostprijsverhogende effecten die slechts gedeeltelijk kunnen worden doorberekend in de nieuwe collecties gegeven de huidige economische omstandigheden. De operationele kosten liggen op een vergelijkbaar niveau als in 2011.

Reacties Rabobank en SNS Securities
Volgens een bericht van het ANP laat dit tussentijds handelbericht van Accell Group een gemengd beeld zien. De Rabobank zei in een reactie dat de autonome omzetgroei bemoedigend is, maar de bank vindt de cijfers onder de streep licht tegenvallend. Volgens Rabo is het positief dat Accell autonoom weet te groeien, ondanks de terughoudendheid bij consumenten. Aan de andere kant stelt Accell onder de streep een beetje teleur, omdat Accell de hogere kosten moeilijk kan doorrekenen. Volgens Rabobank bevat het vanochtend uitgegeven persbericht weinig nieuws en de bank heeft een ‘hold’-advies.

Accell verwacht dat het netto operationele resultaat in de tweede helft lager zal uitkomen dan een jaar eerder. Volgens SNS Securities valt de tweede jaarhelft van Accell zwakker uit dan verwacht. SNS spreekt verder van aanhoudende margekrimp en een beperkte autonome groei. Ook is de verwachte steun van het dividend onzeker op het moment. Het koersdoel bij SNS werd verlaagd naar 10 euro. De rating bij SNS is ‘reduce’.

Woensdag om 9.55 uur noteerde het aandeel 0,4 procent lager op 12,75 euro.

Reageer op dit artikel